INCIDENT U ZAGREBU! Starici katolkinji na prosvjedu 'Raskinimo vatikanske ugovore' razbili nos jer je lijepila plakate! (FOTO)

20.09.2014. 18:06:19

"Crveni zločinci vratite Crkvi sve opljkačkano", pisalo je na plakatu Na Cvjetnom trgu u Zagrebu nevladine udruge: Glas razuma - Pokret za sekularnu Hrvatsku, Inicijativa "Nisam Vjernik" i Udruga "Protagora" organiziraju "mirni" prosvjed "Raskinimo vatikanske ugovore". Na samom početku ovog prosvjeda došlo je do incidenta! FOTO: Igor Kralj/PIXSELL Nakon što su došle dvije starije gospođe i gospodin, jednu od gospođa je napao muškarac dok je lijepila svoj plakat protiv prosvjednika! Starija gospođa je imala poruku: 'Crveni zločinci vratite Crkvi sve opljačkano' na papiru. Starija gospođa dr. Ružica Ćavar predsjednica je Hrvatskog pokreta za život i obitelj, koja je nakon ovog bezobraznog napada završila na podu s krvavim nosom, a policija je odvela napadača. Intervenirala je i Hitna pomoć koja je pomogla gospođi.   ''Hrvatska nije Hrvatikan i odmah tražimo raskidanje ugovora s Vatikanom'', poručili sa skupa za raskid ugovora s Vatikanom sa zagrebačkog Trga Petra Preradovića iz Pokreta za sekularnu Hrvatsku, na kojemu se okupilo nekoliko stotina ljudi. Redakciji Dnevno.hr-a javio se čitatelj koji je prisustvovao ovom događaju s nekolicinom istomišljenika. Jednostavno je zgrožen činom koji se dogodio. Organizatori su se ogradili od napada kazavši kako nemaju nikakve veze s napadačem: "Glas razuma - Pokret za sekularnu Hrvatsku najoštrije osuđuje fizički napad na gospođu Ružicu Ćavar koji se dogodio neposredno prije počeka prosvjeda 'Raskinimo Vatikanske ugovore'. Gospođi Ćavar želimo brzi oporavak, te tražimo najstrožu zakonsku kaznu za napadača, koji nema apsolutno nikakve veze s organizatorima prosvjeda".  
  • Autor: A. Pranjić
  • Photo: dnevno.hr
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.