Inicijativa 'U ime obitelji': Ne nasjedajte na provokacije tijekom Gay Pridea u Splitu i Zagrebu

07.06.2013. 21:44:13

Podsjeća se da su volonteri Građanske inicijative 'U ime obitelji' tijekom izjašnjavanja birača o potrebi raspisivanja referenduma iskusili mnoga vrijeđanja, ponižavanja i fizičke napade. 'Žalosno je da volonteri tijekom dva tjedna takvih napada nisu dobili javnu podršku i zaštitu vladajućih'.
Građanska inicijativa 'U ime obitelji' pozvala je danas sve građane, a osobito one koji su podržali demokratsko odlučivanje birača na referendumu, da ne nasjedaju na moguće provokacije tijekom Gay Pridea u Splitu i Zagrebu. Podsjeća da su volonteri Građanske inicijative 'U ime obitelji' tijekom izjašnjavanja birača o potrebi raspisivanja referenduma iskusili mnoga vrijeđanja, ponižavanja i fizičke napade. 'Žalosno je da volonteri tijekom dva tjedna takvih napada nisu dobili javnu podršku i zaštitu vladajućih'. - Unatoč tomu, više od 710 000 građana izjasnilo se ZA referendum na kojem će svaki birač moći slobodno odlučiti o referendumskom pitanju kojim bi se u Ustav RH unijela odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca - ističe Građanska inicijativa 'U ime obitelji' u priopćenju. Smatra kako je u demokratskom društvu, u kakvom svi želimo živjeti, pravo svake osobe da na miran i dostojanstven način slobodno izražava svoje mišljenje ili uvjerenje. Osuđuje svako vrijeđanje i svaki napad na bilo koju osobu te poziva odgovorne službe da poduzmu sve potrebnu za zaštitu dostojanstva i sigurnosti svih građana. Poučeni uskraćivanjem zaštite građana volontera Građanske inicijative "U ime obitelji" pozivaju sve građane, medije i političare da se suzdrže od daljnjeg produbljivanja podjela zbog različitih mišljenja i stavova. Želimo graditi društvo mira i međusobnog uvažavanja u kojem se poštuje demokratska volja građana, ističu. 'Građanska inicijativa 'U ime obitelji' pokrenula je izjašnjavanje građana o tako važnim pitanjima kao što su brak, obitelj i posvajanje djece upravo zato da se korištenjem demokratskog mehanizama izbjegnu situacije kao u Francuskoj i nekim drugim državama u kojima se nasiljem na ulicama rješavaju pitanja na koja građani mogu demokratskim putem, u miru, dati odgovor', stoji u priopćenju. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.