Interpol započeo potragu za ratnim zločincem Dominikom Ilijaševićem: Skriva se u Hrvatskoj?

28.09.2013. 11:13:34

Ilijašević je 2007. godine pravomoćno osuđen na 15 godina zatvora nakon što je proglašen krivim za sudjelovanje u ratnim zločinima počinjenim nad Bošnjacima u Varešu i Kiseljaku.

Bosna i Hercegovina raspisala je međunarodnu tjeralicu za osuđenim ratnim zločincem Dominikom Ilijaševićem Comom koji se navodno skriva u Hrvatskoj, potvrdio je u petak ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić.

"Bilo je potrebno provesti neke procedure no tjeralica je izdana uz posredovanje Interpola i sada očekujemo od vlasti Hrvatske da prema njoj postupe", izjavio je Radončić lokalnim medijima u BiH.

Ilijašević je pod još nerazjašnjenim okolnostima pobjegao iz BiH vjerojatno 25. rujna u vrijeme dok je bio na dopustu kojega mu je uprava zatvora u Mostaru odobrila zbog dobrog vladanja.

Ilijašević je 2007. godine pravomoćno osuđen na 15 godina zatvora nakon što je proglašen krivim za sudjelovanje u ratnim zločinima počinjenim nad Bošnjacima u Varešu i Kiseljaku.

Mediji u BiH su izvjestili kako je Ilijašević utočište našao na otoku Viru kod Zadra. S obzirom na to da ni Hrvatska niti BiH ne izručuju svoje državljane u Ministarstvu pravosuđa BiH očekuju da će Hrvatska preuzeti obvezu provedbe pravomoćno izrečene presude.

To bi značilo poduzimanje mjera da Ilijašević ostatak kazne nastavi izdržavati u nekom od zatvora u Hrvatskoj.

 
  • Autor: T. P./Hina
  • Photo: Wikipedia
  • Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.