IS prijeti napadima: Mete su Hrvati i Srbi u BiH

08.06.2017. 19:03:22

Prijetnja napadima odnosi se prvenstveno na Srbe i Hrvate koje militanti smatraju nevjernicima, navodi se u članku čiju je presliku objavio portal Klix. Srbi su meta zbog pokolja Bošnjaka u Srebrenici 1995.,”Nismo zaboravili vaše ubijanje, zlostavljanje i silovanje po Bosni. Za Hrvate se navodi da su “prljave krvi”. Militanti podsjećaju na sudbinu Hrvata ubijenog na Sinaju, aludirajući na Tomislava Salopeka kojega su islamistički teroristi zarobili i pogubili u Egiptu 2015, uz napomenu: “Zar ste zaboravili kako je zaklana vaša svinja na Sinaju?” Za islamske teroriste meta su i “murtedi”, muslimani na području Balkana koji ne podupiru radikalnu ideologiju. “Rymiah” navodi kako je sljedbenicima IS-a “draža krv” onih koje smatraju otpadnicima od vjere od krvi Srba i Hrvata. “A znate li za Francusku i Njemačku, te zemlje su zahvatili plamenovi našeg rata, i Britaniju koja je mislila da živi u sigurnosti i zaštiti, zabili smo njenu glavu u zemlju i slomili njen vrat. Sve ove zemlje su se oholile i hvalisale pa je jednu po jednu zahvatio naš udarac i ostale su ponižene”, navodi se između ostalog u novoj prijetnji ID-a.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.