Isplivali novi detalji iz Gotika u noći Matejeva nestanka: Tučnjave, kokain, razvrat…?

11.01.2022. 15:08:00

U noći s 30. na 31. prosinca u Beogradu je nestao Splićanin Matej Periš. Intenzivna potraga traje već danima, a u Beograd je u ponedjeljak stigla i hrvatska policija – da se informira o daljnjim postupcima potrage i radu srpske policije. Matejev otac Nenad Periš još se uvijek nada da će pronaći sina. Službenih informacija još nema.

Matej Periš (27) nestao je prije 12 dana. U potrazi se pretraživalo kopno, voda, koristili su se potražni psi, dronovi, termovizijske kamere… No mladiću ni traga ni glasa. 

Tučnjave

Gost koji je u klubu Gotik bio u noći 30. prosinca tvrdi da su se tamo u vrijeme njegova boravka dogodile dvije tučnjave, a navodno je bilo i naguravanja, droge i razvrata. Navodi da je oko dva sata ujutro sjedio za barskim stolom kraj pozornice.

“Tuče su riješene brzo. Osiguranje je došlo i izbacilo sve sudionike napolje”, kazao je Beograđanin i dodao da su u Gotiku bili većinom mlađi gosti, a za jednim je stolom vidio djevojku s kokainom. 

“Nekoliko metara od mene vidio sam kako djevojka šmrče kokain za stolom. U jednom trenutku počela joj je curiti krv iz nosa, konobar je to vidio i odmah je pozvao osiguranje, koje je dojurilo i izbacilo je iz kluba”, opisao je događanja.

“Osiguranje ju je bukvalno iznijelo iz kluba s krvavom glavom, a ona je poluomamljena vrištala na njih, grebla ih… Da situacija bude još bizarnija, u ruci je držala karticu umrljanu bijelim prahom, pošto je time pripremala kokain”, opisao je.

“Ministar Vulin mi je osobno obećao da će istraga ići dalje istim intenzitetom”

Televizija Kurir u utorak je objavila da je voda Matejev mobitel izbacila na površinu kod Velikog ratnog otoka. Nenad Periš, otac nestalog mladića kaže da nema tu informaciju.

“Nemam informaciju da je pronađen mobitel, bio sam jučer s beogradskim policajcima. Bio je i ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin. Dva predstavnika MUP-a Hrvatske iz krim policije, oni su me upoznali sa svim postupcima koji se obavljaju i istražnim radnjama”, rekao je.

“Istraga se nastavlja u punom intenzitetu. Suradnja između dva MUP-a je kod ovakvih slučajeva uobičajena, ništa dalje od toga mi nije rečeno. Ministar Vulin mi je osobno obećao da će istraga ići dalje istim intenzitetom. To mi je ponovio i načelnik Policijske uprave Beograda”, dodaje.

“Nije jednostavno pod ovakvim uvjetima raditi, no dobili smo takvo obećanje i vidio sam njihov angažman u tome da se postupak dovede do kraja, kakav god on bio. Ja im se tome zahvaljujem, hvala svima, i MUP-u RH što je s profesionalne strane pristupio, rekli su mi da se radi o suradnji koja je kod ovakvih slučajeva potrebna, no postupak i dalje vodi MUP Srbije”, istaknuo je Periš.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: mz/foto HINA/ Velimir ILIĆ/ ml

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.