ISTINA IZAŠLA NA VIDJELO: Novinari Jutarnjeg lista se ispričali Thompsonu: 'Žao nam je!'

12.06.2013. 15:16:01

Novinari Jutarnjeg lista Goran Penić i Klara Rožman  na ročištu za glavnu raspravu pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu izrazili su žaljenje zbog neistinitih tekstova o Thompsonu objavljenih u svibnju 2012. u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista. Naime, njih je popularni pjevač tužio zbog kaznenog djela klevete. Kako stoji u zapisniku, isprika glasi: ''Okrivljeni Goran Penić i okrivljena Klara Rožman izražavaju žaljenje ukoliko su naštetili časti i ugledu privatnog tužitelja jer im namjera prilikom pisanja nije bila naštetiti časti i ugledu privatnog tužitelja''. Tako je Thompson prihvatio ispriku i protiv njih je obustavljen kazneni postupak. Prisjetimo se, u svibnju 2012. u Jutarnjem listu objavljen je tekst o Thompsonu u kojemu su novinari Penić i Rožman iznijeli niz neistinitih tvrdnji o tijeku poreznog postupka u kojemu je sudjelovao Thompson, pišući tako, između ostaloga, da je Thompson utajio porez, da je nezakonito primio sada već fantomski iznos od 500 tisuća eura, da nije surađivao s Poreznom upravom, da odugovlači postupak i druge neistine. Istina, prije ili poslije, izađe na vidjelo, možete lagati sve ljude neko vrijeme, možete lagati neke ljude sve vrijeme, ali ne možete lagati sve ljude sve vrijeme, ne može to nitko pa ni Jutarnji list.  Međutim, to ne smeta režimski bilten da i dalje ustraje u borbi za opstanak režima i to na način da se svi ozbiljni protivnici režima ili ideologije koju simbolizira režim medijski sotoniziraju, posebno im je na udaru građanska inicijativa 'U ime obitelji', kojoj je potporu svojim potpisom dao i najpopularniji hrvatski glazbenik Marko Perković Thompson, dakle, onda im je na udaru i Thompson. Kampanje protiv njega traju godinama. Foto: Tinolovka-news/ILUSTRACIJA Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.