Istraga potvrdila: Ruža Soldo otima nekretnine starim osobama diljem zemlje

23.02.2014. 21:58:22

Untitled-1

Crna udovica Ruža Soldo (rođena Rezo)  ne bori se samo za nekretnine pokojnog imućnog liječnika Šupova kojeg je oženila unatoč njegovu protivljenju, već se pokušala domoći i kuće na Braču pokojne glumice Antice Ette Bortolazzi!

Spomenuti otkriveni slučaj Bortolazzi potvrdio je kako prisilna ženidba pokojnog dr.Šupova nije izoliran slučaj već dokaz kako Ruža Soldo ne preza ni pred čime kako bi došla u posjed imovine imućnih starih osoba. U tom joj njenom naumu svesrdno pomažu njeni prijatelji, bračni par Ivan Žurić i Nedjeljka-Dunja Bilić-Žurić koji ipak nisu uspjeli u jednome – uspješnom brisanju tragova svog kriminalnog djelovanja. Oslanjajući se na prijetnje, naime, Žurići nisu uspjeli zaplašiti sve suučesnike i svjedoke „operacije“ pljačkanja nemoćnih starih osoba te se klupko laži i obmana ovog uhodanog trojca počelo odmotavati od Tordinaca, Vukovara, Vinkovaca, Županje preko Zagreba, mjesta Drage kod Tisnog do Brača i Poklečana u BiH, odakle je rodom Ruža Rezo, udana Soldo.

Laži, prijetnje i krivotvoreni potpisi

 Predmet sudskog spora Ruže Soldo sa nećacima Bortolazzi otkrio se zahvaljujući istrazi i objavom  u medijima i ne sumnjamo kako će sličnih slučajeva biti još. Sigurnost u takovom predviđanju leži u činjenici kako je trojac Žurić-Soldo-Žurić uhodana ekipa koja godinama posvećeno istražuje imovno stanje starih i nemoćnih osoba kojima potom dolaze u posjet i nude njegu. Operacija otimanja imetka počinje juhicom i ugodnim razgovorom da bi vrlo brzo prerasla u prijetnje i ucjene. Tako je Ruža Soldo prvakinju Drame splitskog HNK Ettu Bortolazzi dovela pred gotov čin u Zagrebu netom pred odlazak na put za Brač stavivši pred nju kupoprodajni ugovor i naredivši; „Nećeš sa mnom na more ako ne potpišeš ugovor koji sam pripremila!“ Nemoćna stara glumica tada je uvidjela pozadinu višegodišnjeg 'prijateljevanja' sa Ružom Soldo koja je nesmetano svakoga ljeta uživala u Ettinoj kući u Milni na Braču. Kuća sa 300 metara okućnice i maslenikom postali su Ružini preko noći i to baš u vrijeme kada je Etta bila pred moždanim udarom te je otežano govorila. Pokojna je glumica, naime, potpisala ugovor sa Ružom kao svojevrsnu nagradu za pomoć koju bi joj Ruža pružila, no osim odglumljene pažnje Etta nije dobila ništa osim nametnutog ugovora o prodaji kuće. Presuda kojom je ugovor proglašen ništavnim nije rezultatom samo zastupanja Ette Bortolazzi od strane odvjetnika Zorana Vulovića već je i sama Ruža Soldo doprinjela gubitku tijekom parničenja za svoj plijen na Braču time što se nije odazivala na ročišta. Naime, 2000.-te godine, kada je glumica Bortolazzi umirala, Ruža je imala bitnijeg posla – spremala se udati za 28 godina starijeg i bar milijun eura bogatijeg dr.Šupova.

Zaleđe u MUP-u i pravosuđu

 Tako je, samo deset dana nakon smrti „prijateljice“ Ette, u sumorno nedjeljno podne Ruža krenula put slavonskih Tordinaca kako bi stavila potpis u knjigu vjenčanih - tik do potpisa jedva pokretnog 76 godina starog Ivana Šupova koji je od silne 'sreće' tom ženidbom iznad svog potpisa uspio napisati „NEĆU JA TO“. Kako Ruža Soldo ne pušta olako plijen iz ruku uvjerili su se, uz nećake Ette Bortolozzi, i nećaci dr.Šupova koji već trinaestu godinu vode pravosudne bitke neoborivim dokazima pokušavajući osporiti „brak“ njihovog ujaka sa ženom koja nikada nije brinula o svom „mužu“, za koju nitko od obitelji nije znao i koja mu niti na posljednji ispraćaj nije došla.

 Podmukli kriminal kojim se bave Žurići i Ruža Soldo iziskuje mnogo vremena, istraživanja i truda a nije im naodmet bila niti uvjerljiva gluma kojom su stjecali povjerenje starih i nemoćnih osoba kojima su pristupili nudeći pomoć i uzdržavanje. U ovoj ulozi svakako prednjači Dunja Žurić koja, po izjavama nekoliko svjedoka, sa debelom knjigom o farmaciji pod rukom uspjeva uvjeriti potencijalne žrtve kako je stručna i osoba od povjerenja. Ipak, ulaskom u dom nemoćnog starca dr.Šupova, Dunja i Ivan Žurić pokazali su vrlo brzo svoju kriminalnu narav. Dunja je, ravnajući se po provjerenoj divide et impera, prvo međusobno zavadila svo osoblje kako bi osigurala svoju 'poziciju šefice' te potom neometano vršila pritisak na svakoga sa samo jednim ciljem – domoći se svih vrijednosti i novca oboljelog dr.Šupova. Kako Žurićima i Ruži Soldo ne bi izmaklo nemalo bogatstvo koje je dr.Šupov stekao tijekom svog života, odlučili su ga oženiti za Ružu Soldo. Upravo je složenost cijelog pothvata prisilne ženidbe bogatog liječnika otkrila pozadinu djelovanja ovog trojca – neosporno je kako Žurići i Soldo uživaju zaštitu iz krugova MUP-a te samog pravosuđa. Dodamo li ovome podatak kako brat Ruže Soldo obnaša visoku funkciju u MUP-u u jednom gradu istočne Slavonije, slika o ovome kriminalu otimanja nekretnina starima dobiva novu dimenziju. Uz presude suca Antuna Bušića iz Županje koji je u travnju 2009. prvo osudio pa u studenom iste godine oslobodio Ružu Soldo i troje suučesnika, naišli smo na brojne nepravilnosti i neobičnosti u radu i tumačenju zakona od strane hrvatskog sudstva te se potpuno opravdano pitamo – tko sve štiti ovaj dugogodišnji bešćutni kriminal nad nemoćnim starim osobama i za koliki iznos? Kako, inače, objasniti ceremoniju vjenčanja u nedjelju u 19 sati, na neradni dan matičnog ureda? Kako objasniti brak sklopljen na temelju neispravne osobne iskaznice 'ženika', neplaćene pristojbe, nedostatka gotovo svih zakonom propisanih dokumenata i, naposlijetku, jasnog „vriska“ nemoćnog bolesnog dr.Šupova koji je uspio iznad potpisa u knjizi vjenčanih napisati – NEĆU JA TO!? Nikako drugačije no istinom - onom koju je pokojni dr.Šupov znao ali je nije, od ukočene vilice zbog Parkinsa, uspio izgovoriti. Mi ćemo to danas učiniti u spomen na njega.

Za PDN

Slobodna novinarka:

Iva Anzulović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.