Istraživanja mogućih mjesta ukopa posmrtnih ostataka iz Domovinskoga rata

28.06.2018. 07:15:13

Na području Sisačko-moslavačke županije u utorak, 26. lipnja 2018. godine, započela su terenska istraživanja i izvidi u organizaciji i koordinaciji Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja.

Terenskim izvidima i istraživanjima biti će obuhvaćen veći broj lokacija na području Gline, Petrinje i Donjih Kukuruzara za koje postoji sumnja da su prikrivena mjesta masovnih i pojedinačnih grobnica žrtava oružane agresije na Republiku Hrvatsku od 1991. do 1992. godine. Republika Hrvatska, naime, putem Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, još uvijek traga za 270 nestalih osoba i posmrtnih ostataka smrtno stradalih osoba na području Sisačko-moslavačke županije.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.