IVICA PANDŽA ORKAN UBOJIT NA SJEDNICI ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

15.02.2018. 08:32:51

[caption id="attachment_94303" align="aligncenter" width="449"] Ivica Pandža-Orkan/ „Radi se o Stanisavljeviću koji je financijer oružane pobune u BiH“, rekao je Orkan te dodao kako krakovi njegovog financiranja sežu i na područje Krajine.[/caption] IVICA PANDŽA ORKAN UBOJIT NA SJEDNICI ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE: FINANCIRAMO LI DODIKOVA KUMA I RATNOG FINANCIJERA POBUNE?!

„Radi se o Stanisavljeviću koji je financijer oružane pobune u BiH“, rekao je Orkan te dodao kako krakovi njegovog financiranja sežu i na područje Krajine...

Izvješće o stanju sigurnosti i rezultatima rada Policijske uprave Sisačko-moslavačke za 2017. podnio je vijećnicima Županijske skupštine načelnik Policijske uprave Sisačko-moslavačke Luka Pešut. Pitanje je postavio HSP-ov Ivica Pandža Orkan. Zanimalo ga je li Policijska uprava Sisačko-moslavačka postupala po pitanju Tvrtke Foresta iz Republike Srpske koja je nedavno došla u Hrvatsku i pokreće poslovanje u Ulici Gordana Lederera u Hrvatskoj Kostajnici. Iza tvrtke stoji izvjesni Stanisavljević. „Radi se o Stanisavljeviću koji je financijer oružane pobune u BiH“, rekao je Orkan te dodao kako krakovi njegovog financiranja sežu i na područje Krajine. „Riječ je o čovjeku koji je u poslovnim vezama s Miloradom Dodikom. Imali smo nedavno objavu da je jedan načelnik jedne naše Općine zbog prijema delegacije iz Ministarstva gospodarstva iz Banja Luke bio izložen postupanju djelatnicima SOA-e te hrvatske policije“, ustvrdio je te dodao: „S obzirom da je gospodin Stanisavljević u poslovnim i kumovskim vezama, njegov kum Milorad Dodik je otvorio pogon u drugoj Foresti, samo preko rijeke Une u Republici Srpskoj. O tome su javno objavljene snimke, da je on tamo držao govor. S obzirom da su i neke županijske institucije SMŽ, na određene načine u pisanom obliku davale potporu ovoj Foresti, mene zanima da li ste načelniče imali kakva postupanja prema službama Sisačko-moslavačke županije. Ako vi niste, zanima me koja je ovo inspekcija i čija već kaznila ovu Forestu koja djeluje u Ulici Gordana Lederera.“, dodao je. Načelnik Pešut je rekao kako ne može dati potpun odgovor: „Na vaše prvo pitanje ne mogu dati odgovor u potpunosti. Nešto se po tome radilo. Koliko mi je poznato, u jednome su dijelu uključeni djelatnici SOA-e. Znači, na ovo vaše prvo pitanje, kad ispitam cijelu situaciju dostavit ću vam odgovor preko predsjednice. Znači, sve što znamo, a što smo postupali. Ako smo postupali, koliko, što mogu odvojiti od onog dijela što nije vezano za SOA-u, dobit će te odgovor.“, dodao je Pešut. Pešut se prilikom odgovora na pitanje dotaknuo i, Orkanovog usputnog komentara da je dobro što žuri u Gvozd jer se tamo sutra dočekuje srpski predsjednik Vučić: „Nisam ja pozvao predsjednika Srbije da ovdje dođe. Ja sam policajac, profesionalac i moram odraditi svoj dio posla. Nama je prva zadaća zaštita ljudi i imovine. Svi u RH moraju biti zaštićeni, tako i svi oni koji dolaze u nju.“, rekao je Pešut. Pitanja su još postavljali Šaban Kadrić (SDA), Mirjana Olujić Voloder (SDSS) te Milivoj Tičarić (DSU) kojima je Pešut obećao dostaviti pisani odgovor zbog toga što je zbog posla morao napustiti sjednicu Županijske skupštine, stoji u objavi -izvor-OVDJE.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.