IZ MINUTE U MINUTU Sarajevo: 'Ako dobijem naredbu spreman sam raščistiti ovu situaciju u nekoliko minuta'

09.02.2014. 15:38:32

9-2-2014 14-35-08

U središtu Sarajeva započelo je novo okupljanje prosvjednika. Okupilo ih se više od 500, a u tijeku je i izvanredna sjednica Vlade Kantona Sarajevo.

13:55 - Zoran Čegar, jedan od ratnih zapovijednika specijalne policije BiH rekao je u razgovoru za Novu TV kako je došlo do kraha pravne države. 'Sramota je što se dogodilo. Branio sam svojim tijelom ovu zgradu 1992., branio sam ovu zastavu. Četnici nisu uspjeli zapaliti ovu zgradu, a sad su to napravili plaćeni huligani. Spreman sam, ukoliko dobijem zapovijed, raščistiti ovu situaciju za nekoliko minuta. Znamo tko su ovi ljudi, neke od njih sam i procesuirao, znamo i tko su im nalogodavci, tko ih plaća i tko im daje naredbe preko telefona. Tužan sam i žalostan zbog ovog što se događa', rekao Čegar, inače zadužen za policijsko osiguranje prosvjeda, našem Andriji Jarku. 13:45 - Petstotinjak prosvjednika krenulo je prema zgradi policije gdje se nalaze pojedinci uhićeni na prekjučerašnjim prosvjedima. Građani će tražiti njihovo puštanje. 13:40 - Oko 13 sati započeo je i prosvjed u Bihaću na kojem trenutno sudjeluje nekoliko stotina građana koji traže ostavku premijera Unsko-sanske županije Hamdije Lipovače. 13:35 - Broj prosvjednika sad je već veći od 500. U ovim trenucima počela je i izvanredna sjednica Vlade Kantona Sarajevo, piše Klix.ba. 13:00 - Prosvjednici su blokirali promet u Titovoj ulici ispred zgrade Predsjedništva u skandiranje 'Ostavke, lopovi!' Broj prosvjednika porastao je na 300, a ljudi pristižu iz minute u minutu. Prosvjednici su iznijeli svoje zahtjeve. Traže Traže smanjenje plaća i javnih troškova, ukidanje kantona i poništavanje svih štetnih ugovora o privatizaciji. 12:00 - Nešto prije podneva pred zgradom Predsjedništva BiH u Sarajevu okupilo se pedesetak prosvjednika, uglavnom starije životne dobi, kako piše Klix.ba. Policija osigurava to područje, a ispred same zgrade su postavili žutu traku, a u kratkom roku broj prosvjednika porastao je na dvjestotinjak. Okupljeni građani ponavljaju kako oni nisu nikakvi huligani te opet pozivaju na zajedništvo u borbi za građanska prava, a ostaju i pri dosadašnjim zahtjevima - uhićenja odgovornih za propadanje tvrtki. Kako trenutno stvari stoje, u ostalim dijelovima BiH situacija je mirna. Podsjetimo, županijski premijer Suad Zeljković u subotu u večernjim satima podnio je neopozivu ostavku ispunivši tako zahtjeve prosvjednika. Za danas je ipak najavio održavanje izvanredne sjednice županijske vlade koja od policije očekuje izvješće o sigurnosnom stanju i plan mjera kako bi se ono stabiliziralo. Prije premijera Sarajevske županije ostavke su podnijeli i predsjednici vlada Tuzlanske i Zeničko-dobojske županije a to nije učinio još jedino premijer Unsko-sanske županije Hamdija Lipovača. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.