Iz Novske nastavljen 14. Memorijalni ultra maraton Zagreb – Vukovar

15.10.2015. 10:55:33

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Novske, sa starta 3. dionice 14. Memorijalnog ultra maratona Zagreb – Vukovar (Ovčara) u četvrtak ujutro je iz Novske krenulo osam maratonaca prema Slavonskom Brodu. Ultra maraton je startao u utorak, 13. listopada, iz Zagreba, jedan je od najdužih u ovom dijelu Europe, a trči se pod geslom “Putevima dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata”. Organizator je Udruga dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba. Maratonci će na današnjoj trećoj dionici pretrčati 90,5 kilometara, a u Slavonskom Brodu očekuju se oko 17 sati. Do cilja na Ovčari maratonci će pretrčati ukupno 344,1 km. Prva dionica bila je Zagreb (Kustošija) – Ivanić Grad 50,6 km, druga Ivanić Grad – Novska 72 km, treća Novska – Slavonski Brod 90,5 km, četvrta Slavonski Brod – Osijek 84 km i peta dionica Osijek – Vukovar (Ovčara), 47 km. Memorijalni ultra maraton Zagreb-Vukovar “Putovi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata” održava se od 2002. godine i njime se obilježava sjećanje na pripadnike zagrebačkog HOS-a koji su 16. – 18. rujna 1991. godine krenuli iz Zagreba prema Vukovaru u obranu Vukovara i Hrvatske od velikosrpske agresije. Ove godine iz Zagreba je startalo 13 atletičara, od kojih čak šest iz Slovenije, no zbog vrlo loših vremenskih prilika u prva dva dana maratona, odustala su petorica natjecatelja.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.