Iz Rijeke išli na Festival u Guču pa se kitili četničkim znakovljem!?

10.10.2018. 08:16:50

PRESTIŽNI Dragačevski sabor trubača u Guči u Srbiji održan je od 9. do 12. kolovoza ove godine. Na festivalu su nastupili legendarnih trubači Dejana Petrovića, Bobana Markovića, Ekrema Mamutovića i Saše Krstića, zvijezda finalne večeri bio je Zdravko Čolić. Na Festivalu trubača u Guči bili su i članovi jedne udruge iz Primorsko-goranske županije kojima je Županije platila odlazak na taj Festival. Među članovima delegacije bio je i dožupan Primorsko-goranske županije Petar Mamula.  Na službenim stranicama PGŽ 15.8.2018. objavljeno:  “S udrugom su u republici Srbiji boravili i zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula, zamjenica gradonačelnika Grada Vrbovsko Anđelka Mamula i predsjednica Mjesnog odbora Gomirje Đurđica Polovina.” U autobusu koji je iz Gomirja putovao za Srbiju nalazila se i službenica MUP-a PP Vrbovsko Manja Kosanović.
Fotografija Generacija obnove Rijeka.

Na fotografiji snimljenoj 11.8.2018. u Guči (Srbija) nalazi se Dijana Trbović iz Gomirja s četničkim obilježjima na glavi. Dijana je u Srbiju putovala autobusom u organizaciji udruge “Gomirje u srcu 1599.” uz pratnju predstavnika PGŽ

Gostovanje u Srbiji izazvalo je svađu na nedavnoj sjednici Županijske skupštine na kojoj su vijećnici prozvali dožupana Petra Mamulu zbog njegove izjave u Čačku da je “Gomirje najzapadnije srpsko mjesto u ‘ajmo reći Republici Hrvatskoj”. HDZ-ovi su tražili da se javno ispriča, Mamula, inače dožupan iz srpske kvote koji je na tu dužnost došao s osvojena 781 glasa, demantirao je da je takvo što rekao. Dan kasnije pojavio se video njegove izjave, a dožupan Mamula je zašutio. Video je kao dokaz objavio vijećnik Lovorko Gržac, a nakon tog i fotografije s Dragačevačkog sabora trubača u Guči uz koji je napisao: “Gospodin Miladin s majicom četničkog vojvode Draže Mihajlovića i jedna mlada gospođica u kapi kakve su nosili divljaci koji su napadali Hrvatsku daje izjavu da, između ostalog, voli i “četničke pesme”. Mjesto radnje – festival truba u Guči, 2018. Postoje neke informacije da su neke od ovih kapa koje vidite nosili i neki kojima je Primorsko-goranska županija platila put na ovaj visokokulturni događaj koji neupitno promiče međunarodnu toleranciju i uvažavanje. Živi bili pa vidjeli hoće li se iste pokazati točne.”  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.