Izaslanstvo hrvatskih župana posjetilo branitelje u Savskoj na 101. dan njihova prosvjeda

28.01.2015. 17:36:29

Glogoški je naglasio da hrvatska država treba biti uređena tako da svi žele živjeti u njoj te dodao da će branitelji ustrajati i ostati ispred Ministarstva branitelja do ispunjenja svih njihovih zahtjeva. Izaslanstvo Zajednice hrvatskih županija posjetilo je danas hrvatske ratne vojne invalide domovinskog rata i branitelje koji 101. dan prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja tražeći smjenu resornog ministra Predraga Matića i dvoje suradnika te raspravu o Ustavnom zakonu o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Branitelje je posjetilo 12 župana ili dožupana od čega njih 11 iz HDZ-a te međimurski dožupan iz HSS-a. Predsjednik Zajednice i župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić pozdravio je prosvjednike u njihovom šatoru i podržao njihov prosvjed. Rekao je da je imao 12 godina dok su oni ratovali, a bez njih ne bi bilo ni Virovitičko-podravske županije niti župana. Potom su se kratko braniteljima obratili župani ili dožupani i Sisačko-moslavačke, Međimurske, Požeško-slavonske, Karlovačke, Dubrovačko-neretvanske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske, Zadarske te Zagrebačke županije koji su uputili riječi potpore braniteljskom prosvjedu te da se ponose hrvatskim brnaiteljima iz svojih županija, U ime prosvjednika županima je zahvalio Đuro Glogoški, jedan od vođa prosvjeda i predsjednik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata, rekavši da mu je žao što nisu svi župani došli, ali da su sve to hrvatske županije koje trebaju skrbiti o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji. Naglasio je da hrvatska država treba biti uređena tako da svi žele živjeti u njoj te dodao da će branitelji ustrajati i ostati ispred Ministarstva branitelja do ispunjenja svih njihovih zahtjeva.        

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.