IZBORI U HDZ-U: Karamarko dao sinu da glasuje umjesto njega

17.04.2016. 12:29:10

Po prvi puta se izbori na 778 biračkih mjesta u Hrvatskoj i 18 biračkih mjesta u Koordinacijama HDZ-a u inozemstvu održavaju po modelu jedan član, jedan glas. U Hrvatskoj demokratskoj zajednici prvi put biraju predsjednika po principu “jedan član – jedan glas”. No, sadašnji šef Tomislav Karamarko jedini je kandidat. Broj članova koji će se odazvati na glasanje jedino je što im je važno u ovom djelu unutarstranačkih izbora. Karamarko nastavlja voditi HDZ, iako na izbore izađe samo jedan član. No broj ljudi koji izađu na izbore pokazat će kako u stranci dišu. Na današnji stranačkim izborima predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nije glasovao jer misli kako ne bi bilo dobro da sam se bi daje glas. ”Neću glasati, jedini sam kandidat, mislim da nije dobro da glasam sam za sebe”, rekao je Karamarko. Ponovio je kako bi volio da je bio još netko protiv koga bi se natjecao, ali nitko se nije javio i prikupio potpise. Umjesto Karamarka glasao je njegov sin Martin.
 Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
“Moj sin je ispunio svoju dužnost. Neću glasati, jedini sam kandidat i nije dobro da glasam sam za sebe. Volio bih da je bio još netko, ali nažalost nitko se nije prijavio. Ovo je isto jedna demonstracija demokracije. Mnogi veliki političari u Europi također su bili jedini kandidati”, kazao je Karamarko. Danas će preko 207 tisuća članova HDZ-a moći iskoristiti svoje pravo i glasovati na izborima za predsjednika stranke. Osim toga, svi punoljetni članovi HDZ-a u Hrvatskoj imaju pravo glasa što je oko 204.192 članova te u Koordinacijama HDZ-a u inozemstvu 2.944 člana Po prvi puta se izbori na 778 biračkih mjesta u Hrvatskoj i 18 biračkih mjesta u Koordinacijama HDZ-a u inozemstvu održavaju po modelu jedan član, jedan glas. Podsjetimo, Karamarko je u ožujku Središnjem izbornom povjerenstvu predao 30.000 potpisa kandidature za predsjednika stranke istaknuvši kako mu je cilj dodatno dignuti i učvrstiti HDZ. U svojoj viziji za iduće četiri godine vođenja HDZ-a, koju je pod sloganom “Za pobjednički HDZ i jedinstvenu Hrvatsku” uputio članovima stranke, Karamarko ističe da će u tom razdoblju raditi na uklanjanju radikalizma i isključivosti iz hrvatskoga javnog prostora i poticati atmosferu dijaloga, tolerancije i razumijevanja.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.