Iznenađujući odgovor iz Vukovara: 'Slažemo se s Milanovićem, ćirilica prestaje biti tema...'

03.07.2014. 09:05:28

Premijer nije očekivao da će mu na otrovnu strelicu o prestanku ćirilice kao teme, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara odgovoriti potvrdno: "Da, neće biti teme o ćirilici, jer je više uopće neće biti!"

Premijer Zoran Milanović teško se miri porazom Željka Sabe u Vukovaru. Potvrdile su to i njegove posljednje, ogorčene izjave iz Gunje:

"S jedne strane je ekipa koja je pokušavala ujediniti Hrvate i Srbe, a s druge koalicija koja je inzistirala na podjeli. Sad su dobili izbore za 100 i nešto glasova pa neka odgovaraju građanima, jer se sve svodi na to kako se u Vukovaru živi. Grad danas izgleda bolje nego prije šest godina, a građani su izabrali. Očekujem od njih, koji su minimalnom većinom dobili izbore, da svoj posao shvate odgovorno, a ne huškački kao do sada. Prava manjina će se poštivati, za to jamči Vlada RH. Zakoni će se provoditi i to moraju shvatiti i oni koji su dobili izbore, no sad će to ionako prestati biti tema. Sad će 100 posto i natpis HDZ biti na ćirilici. Dakle, to što se radilo je neodgovorno i ružno - rekao je Milanović.

Na pitanje postavljeno Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara, je li tome doista tako i hoće li sada, kad je HDZ preuzeo vlast u gradu, problem uvođenja ćirilice u grad prestati biti problem, članovi Stožera kratko su odgovorili:

- U potpunosti se slažemo s premijerom. Ćirilica će prestati biti tema, jer će oživljavanjem projekta "Vukovar – grad pijeteta" ovo pismo u potpunosti nestati. Stoga, da... Nije ni svjestan koliko je bio u pravu kada je to izgovorio – kazali su za naš portal.

Izjave premijera Milanovića od samog početka njegovog mandata okarakterizirane su kao skandalozne, nepromišljene a nerijetko i zločeste. Od ove da će "od sada i HDZ pisati na ćirilici", gora je jedino izjava da je "Hrvatska slučajna država", a kazati da je "život koji su dali branitelji bio jedino što su imali za dati" ili ženi kojoj je potopljena kuća reći da "je i njemu pukla cijev u stanu", graniči s ludošću.

Milanović u maniri prave zlice, sada tvrdi kako će nestati svi vukovarski problemi imputirajući pritom da su te probleme izazivali SOHV i HDZ. Premijer koji je u velikoj želji da Ivan Penava izgubi gradonačelničke izbore spremno i javno na sam dan izborne šutnje podržao Željka Sabu pred kojim je sudski proces, tako je dao do znanja da ne bira sredstva, a ni ljude, samo kako bi potkopao omraženi mu HDZ. Obzirom da mu to nije uspjelo i da su se vukovarski građani odlučili za jednu drugačiju opciju, preostaju mu jedino ljutiti javni ispadi i nagađanja i predviđanja kako će se sada u Vukovaru dogoditi "ovo i ono". Nije ipak očekivao da će mu na otrovnu strelicu o prestanku ćirilice kao teme, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara odgovoriti potvrdno: "Da, neće biti teme o ćirilici, jer je više uopće neće biti!"

  • Autor: S.Vučković
  • Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.