Izvanraspravno vijeće odlučuje o izručenju Perkovića

08.01.2014. 09:26:40

8-1-2014 8-24-25

Je li nastupila apsolutna zastara ili je Josip Perković spreman za izručenje Njemačkoj, danas odlučuje Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda.

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučivati će o izručenju bivšeg šefa jugoslavenske, ali i hrvatske tajne službe Josipa Perkovića Njemačkoj gdje je osuđen zbog sudjelovanja u ubojstvu hrvatskog političkog emigranta Stjepana Đurekovića. Perković se protivi izručenju jer smatra da je u slučaju Đurekovićeva ubojstva nastupila apsolutna zastara te da postupak pred njemačkim sudom nije bilo "fer suđenje". Također tvrdi da u tom slučaju postoje dva rješenja o odbacivanju kaznene prijave koje je donijelo hrvatsko državno odvjetništvo. Njemačke optužbe o sudjelovanju u Đurekovićevu ubojstvu odbacuje i njegov nekadašnji šef Zdravko Mustač, a obojica tvrde da su žrtve neistinitog iskaza Udbina operativca Vinka Sindičića, kojega su u međuvremenu tužili za lažno svjedočenje. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.