Jandroković udaljio Vidović Krišto iz sabornice, tražila da se oda počast djeci stradaloj u Domovinskom ratu

08.12.2021. 11:50:00

Hrvatski sabor na sjednici u srijedu donijet će državni proračun za 2022. čiji će prihodi iznositi 164,5 milijardi kuna, a rashodi 173,8 milijardi kuna.

Proračun koji je predložila Vlada, saborska je većina hvalila, dok je oporba tvrdila da nije realan i ne jamči razvoj. Oporba je predložila više od 450 amandmana na državni proračun za 2022., no Vlada joj je prihvatila samo njih pet. 

Sabor ima priliku to promijeniti, budući da će se prije samog glasovanja o proračunu glasovati i o svim amandmanima koje je Vlada odbila. Vlada je prihvatila i četiri amandmana klubova i zastupnika saborske većine.

Sabor će glasovati i o izmjenama Zakona o hrvatskom državljanstvu te o novom Zakonu o obnovljivim izvorima energije i visokoučinkovitoj kogeneraciji.

Predsjedavajući Gordan Jandroković dao je četiri opomene Karolini Vidović Krišto koja je tražila da se na početku oda počast djeci stradaloj u Domovinskom ratu. 

"Ne možete sudjelovati u raspravi. Izađite van. Kada je u pitanju izražavanje počasti, dogovorili smo se da takve stvari dogovrimo unaprijed s predsjednikom ili predsjedavajućim u Saboru. Ovo sam učinio jer se radi o zlouporabi, kolegica me dovela u vrlo neugodnu situaciju. Ovo sam napravio jer brani Poslovnik. Odati počast ubijenoj djeci, to trebamo činiti, svim civilnim žrtvama, hrvatskim braniteljima, ali ovo smatram jednom provokacijom, ovo moram reći zbog hrvatske javnosti", kazao je Jandroković.

Katarina Peović iz Radničke fronte kritizirala je nabavku novih vojnih zrakoplova te ustvrdila da se novac trebao iskoristiti za druge stvari poput siromašnih i obespravljenih.

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: bkk/h/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.