Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje

07.01.2020. 16:40:00

Javni poziv objavljuje se u sklopu EU projekta ''Samozapošljavanje hrvatskih branitelja, djece smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja, djece dragovoljaca iz Domovinskog rata i djece hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata''

Temeljem Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji (NN 42/18, dalje: Program), koji je Zaključkom donijela Vlada Republike Hrvatske 4. svibnja 2018. godine kao Program de minimis potpora, a u cilju otvaranja novih radnih mjesta za osobe iz ciljne skupine Programa kroz davanje novčane potpore u svrhu samozapošljavanja, objavljuje se ovaj Javni poziv (dalje: Poziv).

Potpore za samozapošljavanje po ovom Pozivu sufinancirane su sredstvima Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, Tematskog cilja „Promicanje održivog i kvalitetnog zapošljavanja i podrška mobilnosti radne snage“, Investicijskog prioriteta 8.i. „Pristup zapošljavanju za osobe koje traže posao i neaktivne osobe, uključujući dugotrajno nezaposlene i osobe daleko od tržišta rada, kao i provedbom lokalnih inicijativa za zapošljavanje i potpore za mobilnost radne snage“ te Specifičnog cilja 8.i.2. „Povećanje održivog samozapošljavanja nezaposlenih osoba, posebice žena“.
 
Novčana potpora iznosi najviše do 80.000,00 kuna, uključujući i iznos od 80.000,00 kuna.

Poziv ostaje otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31. listopada 2021. godine.
 
 
Tekst javnog poziva, kao i pripadajući obrasci zahtjeva, dostupni su na mrežnoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja u dijelu Aktualni javni pozivi, u Ministarstvu hrvatskih branitelja
te u Područnim jedinicama Ministarstva i županijskim Centrima za psihosocijalnu pomoć.
 
Za sve upite možete se obratiti na adresu elektronske pošte: euprojekti@branitelji.hr

Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.