Javni poziv za najbolje kratke priče o Domovinskom ratu

28.02.2019. 09:09:54

Pravo sudjelovanja u Javnom pozivu za kratku priču o Domovinskom ratu imaju učenici srednjih škola u Republici Hrvatskoj neovisno o njihovom prethodnom književnom iskustvu

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je 27. veljače 2019. godine Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Kako bi udovoljila uvjetima natječaja, kratka priča o Domovinskom ratu treba biti književno ostvarenje koje tematizira posredni, prepričani doživljaj Domovinskog rata ili događaj stvarne ili fikcijske naravi. Kratka priča može obrađivati samo jedan segment Domovinskog rata, ali i Domovinski rat u cijelosti. Svrha i cilj ovoga Javnog poziva je očuvanje sjećanja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata na temelju Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2016.– 2020. te Strateškog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2018.-2020., kroz afirmaciju pisane riječi te poticaj na promišljanje o značaju Domovinskog rata kod učenika srednjih škola. Pravo sudjelovanja u Javnom pozivu za kratku priču o Domovinskom ratu imaju učenici srednjih škola u Republici Hrvatskoj neovisno o njihovom prethodnom književnom iskustvu. Javni poziv otvoren je do 29. ožujka 2019. godine, a detalje možete pogledati na internetskoj stranici Ministarstva pod kategorijom javni pozivi.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.