JAVNI PROSVJED KRUGA ZA TRG

07.05.2014. 10:11:24

JAVNI PROSVJED KRUGA ZA TRG

8. svibnja 2014. u 11 sati ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu

kojim od Gradske skupštine Grada Zagreba još jednom tražimo promjenu imena Trga maršala Tita u Kazališni ili u Sveučilišni trg.

  Prosvjed se ovom prilikom održava 8. svibnja, koji se u Europi označava kao dan kada je okončan Drugi svjetski rat. Za dio Europe novo je vrijeme donijelo mir i demokraciju, za drugi pad u komunističku represiju. Poneki i danas tvrde da je 8. svibnja dan oslobođenja Zagreba. Istina je da je tim danom, u Zagrebu, i cijeloj Hrvatskoj, zavladala diktatura te započelo društveno nazadovanje. Na skupu će govoriti sveučilišni profesor dr. Jure Zovko, odvjetnik Zvonimir Hodak i književnik Hrvoje Hitrec. Pjevat će Klapa Prijatelji. Maja Runje Koordinatorica Kruga za Trg

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.