Je li Merzel vlastitu svadbu platila novcem iz državnog proračuna?

11.02.2014. 09:52:16

1_223645

Tko je platio zakup prostora u Lovačkoj kući Hrvatskih šuma u šumi Brezovica nedaleko od Siska za dan 13. lipnja 2009. godine, kada su ondje održani svatovi županice Marine Lovrić Merzel i njezina supruga Mladena Merzela?

USKOK istražuje tko je platio desetke proslava koje je naručila županica, poput rođendanskih fešta, ali i stranačkih druženja te raznih domjenaka i priprema vijećnika vladajuće koalicije Županijske skupštine održanih u istom objektu, piše Jutarnji list. U petak, 7. veljače, u isto vrijeme kada su istražitelji DORH-a i policije češljali dokumentaciju u zgradi Županije tražeći sporne račune i narudžbenice, istražitelji su pretraživali i provjeravali dokumentaciju podružnice Uprave Hrvatskih šuma u Sisku. Petar Petrović, voditelj podružnice Uprave Hrvatskih šuma Sisak, potvrdio je da su istražitelji bili u prostorijama podružnice Hrvatskih šuma u Sisku, da su pretraživali dokumentaciju za razdoblje od 2009. godine do danas te da su tražili račune koje je podružnica Uprave Hrvatskih šuma Sisak izdala za korištenje objekta Lovačke kuće u šumi Brezovica korisniku Sisačko-moslavačkoj županiji ili županijskim dužnosnicima, posebice županici.

Županija godišnje plaćala 50.000 kuna

Županija je navodno godišnje za zakup prostora Lovačke kuće u Brezovici plaćala u prosjeku 50.000 kuna, a među računima za 2013. su i tri na kojima je ime županice Marine Lovrić Merzel kao privatne naručiteljice te su plaćeni gotovinom. Istražitelji policije i DORH-a su tijekom pretrage zgrade Županije u petak, uz dokumente, izuzeli i nekoliko računala. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.