JELIĆ POSLAO MILANOVIĆU BRUTALNU PORUKU OKO PROSLAVE OLUJE U KNINU! Prisjetio se i napada na sebe: ‘Ne želim znati tko mi je stavio nož pod grlo i pištolj na čelo!’

20.06.2021. 16:42:00

Današnji gost Aleksandra Stankovića u “Nedjeljom u 2” bio je novi župan Šibensko-Kninski Marko Jelić. Nezavisni Jelić je bio jedno od najvećih iznenađenja lokalnih izbora na kojima je svrgnuo ‘vječnog župana’ Gorana Pauka. Prije četiri godine Jelić je također napravio iznenađenje, tada je svrguno s vlasti Josipu Rimac s mjesta gradonačelnice Knina.

Njegov mandat birači su očito ocijenili kao uspješan pa je na ovima otišao stepenicu više. Za početak, osvrnuo se na svoje djetinjstvo u gradu. “Gledajući Knin u tom razdoblju, imao sam lijepo djetinjstvo. Moja obitelj, mi smo živjeli jako lijepo, imali smo kuću malo izvan grada…”

No, već kao mladić doživo je da mu netko stavlja nož pod grlo, pištolj na čelo: “Dogodilo se to značajno prije početka rata, ’87. godine. Ne znam što bi rekao. Bilo je to ‘kuhanje’ događanja koje se pripremalo u raznim kuhinjama, mlade ljude se uvjeralo da su oni s druge strane neprijatelji. Moj djed koji je bio milicajac, Srbin porijeklom, koji me je naučio da volim Hrvatsku, otišao je nakon toga do diretkora škole koji je bio Hrvat. Mora se reagirati, ali kad nešto krene krivo, ne možete to zaustaviti”, ispričao je. Pištolj na čelo uperen mu je ’91. godine. Dodao je da ga uopće ne zanima tko su bili mladići koji su mu prijetili nožem i pištoljem. “U Kninu su svi imali oružje 1991. godine. Ne želim se toga sjećati.”

HDZ je bio put oslobođenja Hrvatske

Stanković je njegove prilike usporedio s novim pulskim gradonačelnikom, on je bio u sjemeništu, Jelić u katoličkoj školi, a potom se učlanili u HDZ. Zoričić je rekao da je to bilo ‘normalno’.

“Gospodin Zoričić je porijeklom iz naše županije, Pakova Sela, tamo je učvršćena usmjerenost prema vjeri. Ja sam se učlanio u HDZ, otac je bio osnivač, i tamo su svi išli. Imali ste dvije stranke, znači HDZ i SDS tada, i nešto malo naznaka SDP-a. HDZ je bio pokret koji je prihvatila većina stanovnika ove zemlje, oni koji osjećaju da im je ovo domovina, da je to put za oslobođenje Hrvatske. I bilo je tako, ali vidite i sami tko se tu sve uključio zbog vlastitih interesa”, rekao je o svom putu s HDZ-om.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Daniel Radman/Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.