JOŠ JEDAN TINEJDŽER PREMINUO NAKON TEŠKE PROMETNE KOD IMOTSKOG Bio je u kritičnom stanju nakon što su iz nepoznatih razloga sletjeli s ceste

02.11.2019. 10:20:00

Zbog teške prometne nesreće koja se dogodila sa srijede na četvrtak oko 00.40 sati u Runovićima nedaleko Imotskog, cijeli je kraj zavijen u crno. Na mjestu je poginuo 16-godišnji Zoran Jakić, a četvorica mladića su bila ozlijeđena i odmah su Hitnom pomoći prebačeni u bolnicu.

Nažalost, od posljedica teških ozljeda u splitskoj bolnici je u petak poslijepodne preminuo i 17-godišnjak, potvrdila je Antonela Lolić, glasnogovornica PU Splitsko-dalmatinske, za Slobodnu Dalmaciju. On je već nekoliko dana bio u kritičnom stanju, točnije u stanju kliničke smrti.

Do nesreće je došlo u blizini mjesne crkve kad su petorica maloljetnika sletjela s ceste. Jakić je preminuo na mjestu, dvojici su utvrđene lakše, a dvojici teže tjelesne ozljede.

Vijest je odmah objavio Nogometni klub Mračaj iz Runovića, čiji je Jakić bio član, a od njega su se oprostili s porukom: ‘Dragi Bože, daj snage njegovoj obitelji u ovim teškim trenucima... Nikad te nećemo zaboraviti…’

Iz policije su potvrdili kako je u automobilu marke Golf bilo pet maloljetnika od kojih je jedan vozio te iz neutvrđenih razloga sletio s ceste i udario u kameni zid kuće. Jakić je sjedio u sredini na stražnjem sjedištu i od siline udarca izletio kroz vjetrobransko staklo. Dvojici tinejdžera u dobi od 15 i 17 godina utvrđene su lakše tjelesne ozljede. Teško su prošli maloljetnik od 16 i 17 godina, piše Dalmacija News.

I drugi preminuli tinejdžer bio je član nogometnog kluba Mračaj Runovići, a zbog tragedije klub je otkazao sve aktivnosti do daljneg.

- Velika tuga i tragedija kakvu Runović ne pamti zadesila je naše selo. Otkazane su sve aktivnosti u klubu, a Općina Runovići proglasila je tri dana žalosti. Teško je pronaći riječi utjehe za obitelji i prijatelje naših Zorana i Maria. Počivajte u miru anđeli - napisali su shrvani voditelji kluba na Facebooku.

Tinejdžeri su navodno kobne večeri slavili rođendan, a vozač je bio 17-godišnjak bez vozačke dozvole.

U općini Runovići proglašena su tri dana žalosti.

 

Izvor: Jutarnji list

Izvorni autor: Jutarnji.hr/Foto: Danijel Bartolić/CROPIX

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.