Još jedna pobjeda karlovačkih branitelja: Zabranjen Brenin koncert u Karlovcu!

07.02.2014. 13:14:58

1_223028

Iako je Brenin menadžer objavio da je "koncert premješten na nogometno igralište Krnjak, jer u karlovačkoj dvorani Mladost to neće biti moguće zbog tehničkih poteškoća", doznajemo kako je gradska vlast koncert zabranila zbog braniteljskog pritiska. Lepa Brena koja je samo u reklame i dvoranu uložila oko 200.000 kuna, nije tako lako prihvatila odbijanje gradskih vlasti, pa je posegnula i za mitom...

Ništa od spektakularnog početka turneje u Karlovcu, barem onako kako je to zamislila Fahreta Jahić – Lepa Brena. Krstarenje po Hrvatskoj očigledno neće tako lako ići, a kao kamen na koji se Brena spotaknula - očekivano su se pojavili hrvatski branitelji. Gotovo sve braniteljske udruge pobunile su se i digle svoj glas protiv turbo-folk pjevačice koja je svoju karijeru (barem što se naših vojnika tiče) zapečatila onog trenutka kad se u četničkoj uniformi slikala sa srpskom vojskom i dizala im moral svojim pjesmama.

Iako je Brenin menadžer objavio da je "koncert premješten na nogometno igralište Krnjak, jer u karlovačkoj dvorani Mladost to neće biti moguće zbog tehničkih poteškoća", doznajemo kako je gradska vlast koncert zabranila zbog braniteljskog pritiska. Lepa Brena koja je samo u reklame i dvoranu uložila oko 200.000 kuna, nije tako lako prihvatila odbijanje gradskih vlasti pa je posegnula i za mitom, no ništa nije pomoglo. Novac za dvoranu joj je vraćen, a menadžer ponižene Brene sada najavljuje koncert u Krnjaku, iako Karlovčani sumnjaju da će se on ikada održati. Branitelji koji znaju da Lepa Brena, obzirom na visoke troškove, jeftinu kartu i činjenicu da je dvorana Mladost posljednji put okupila 4.000 ljudi na Thompsonovom koncertu, ne bi imala nikakvu financijsku korist, već bi dapače bila na gubitku, pitaju se koji je pravi razlog njenog otvaranja turneje u Karlovcu i što se time želi postići?

"Želim da se u ime svih branitelja i građana Republike Hrvatske zaustavi ovo silovanje i pokušaji stvaranja idilične slike sa Srbima koji nas sustavno gaze i koji imaju skoro veća prava nego hrvatski branitelji. Ako je zabranjen koncert u Karlovcu, tako može biti zabranjen i u svim većiim gradovima", kažu karlovački branitelji i napominju kako ih općina Krnjak kao alternativna opcija ne iznenađuje. Načelnik Krnjaka je, kažu, SDSS-ovac Dejan Mihajlović, a sama općina postala je javnosti poznatija po skidanju ćiriličnih ploča.

Brena sada, nakon svih pokušaja da održi koncert u Karlovcu, najavljuje kako će se na krnjačko nogometno igralište pompozno spustiti helikopterom, a njen menadžer Vedran Strukar tvrdi kako cijelu priču o braniteljima ne zna, nikad nije čuo da je bilo negativnih reakcija, niti su imali najavu nekih udruga:

- Nismo niti očekujemo nikakve prosvjede jer smatramo da za njih nema razloga. Očekujemo spektakl, lokacija je izvrsna jer stadion može primiti do 15 tisuća ljudi, dok će Brena na koncert najvjerojatnije sletjeti helikopterom – kazao je Strukar. Braniteljske udruge i dalje tvrde da je koncert u Krnjaku "mazanje očiju" i sramota koju Brena ne može priznati te unatoč ovim najavama o novoj lokaciji tvrde: Ništa od slijetanja u Krnjaku... koncerta neće biti.

Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.