JOŠ NISMO PODVUKLI CRTU: U Saboru Zakon koji bi mogao stvoriti nove branitelje, a Medved na sebe preuzima važnu procjenu

17.03.2021. 07:22:00

Više neće biti stručne procjene kod stjecanja statusa Hrvatskog ratnog vojnog invalida, već će to odraditi povjerenstvo koje imenuje – ministar Medved

Hrvatski sabor, koji ovaj tjedan treba izabrati novu pučku pravobraniteljicu, u srijedu će raspravljati o zakonskim izmjenama koje će dodatno olakšati stjecanje statusa hrvatskog branitelja i Hrvatskog ratnog vojnog invalida (HRVI). Uredilo bi se to izmjenama Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata  koje je predložila Vlada, a koje su, i prije nego su stigle u Sabor doživjele kritike dijela javnosti, zamjera im se da dodatno šire braniteljska prava.

Za stjecanje statusa treba gotovo tri godine

Izvor: Net.hr

Izvorni autor: Hr/Hina/Foto. PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.