Josip Đakić: Stazićeva izjava o braniteljima je skandalozna

29.10.2014. 16:51:11

Smatram da je skandalozna ova Stazićeva izjava, kao i njegova averzija prema dijelovima odora pobjedničke Hrvatske vojske i policije, pojasnio je Đakić Saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić osudio je danas izjavu da su branitelji ''politička grupacija, odnosno Sinn Fein, vojno krilo HDZ-a“ a koju je izrekao kolega SDP-ov saborski zastupnik Nenad Stazić. - Ovim putem oštro osuđujem izjavu potpredsjednika Hrvatskog sabora, Nenada Stazića, koji je, komentirajući spontani prosvjed branitelja i stradalnika Domovinskog rata ispred Ministarstva branitelja, u emisiji Hrvatskog radija, dana 28. listopada, izjavio da su branitelji ''politička grupacija, odnosno Sinn Fein, vojno krilo HDZ-a'' - kazao je Đakić koji je zatražio i da se njegovo priopćenje Sukladno Zakonu o medijima objavi u emisiji ''U mreži Prvog'' Hrvatskog radija. - Smatram da je skandalozna ova Stazićeva izjava, kao i njegova averzija prema dijelovima odora pobjedničke Hrvatske vojske i policije, dok se istovremeno ni jednom riječju nije osvrnuo niti su mu smetale četničke šubare, kokarde i zastave za lanjskog Badnjaka u Borovu selu i Vukovaru - pojasnio je Đakić. Dodao je da se ''Stazićeva izjava nadovezuje na uvrede ministra Predraga Matića koji je branitelje nazvao ''militantnom skupinom zbog koje će Hrvatsku izbaciti iz EU.'' - Obzirom da se premijer Zoran Milanović nije ogradio od ovih izjava, smatram da su stavovi Vlade i potpredsjednika Sabora nedopustivi, primitivni i uvredljivi, te da ne doprinose smirivanju stanja i uspostavljanju dijaloga s braniteljima koji su ugradili svoje živote i dijelove tijela u temelje naše države - zaključio je saborski zastupnik. Autor: Tatjana Lisjak Foto: Patrik Macek/PIXSELL Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.