Josipa Rimac dolazi u Sabor, a MIP bi joj mogao skinuti imunitet čim dođe

09.09.2015. 19:45:32

Saborski zastupnik HDZ-a Gordan Jandroković ustvrdio je u srijedu kako će dolazak kninske gradonačelnice Josipe Rimac biti pojačanje za saborski kub njegove stranke, dok je predsjednica saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) Gordana Sobol (SDP) podsjetila kako je Rimac pod istragom te da će se, ako stigne zahtjev DORH-a, MIP sastati da joj skine imunitet. "Svakako da je dolazak gospođe Rimac ozbiljno pojačanje za naš saborski klub, ali ono što je još važnije, ona najavljuje i jači angažman na nacionalnoj razini. Smatramo je vrlo perpektivnom osobom i sigurno da će igrati vrlo važnu ulogu u budućoj HDZ-ovoj politici", poručio je Jandroković. Na pitanje kako to da u Sabor ulazi tri tjedna prije njegovog raspuštanja Jandroković je uzvratio da je manje bitno kada je došla. "Ona je donijela poštenu odluku, kaže i sama da ne želi sjediti na dvije stolice", rekao je Jandroković. Gordana Sobol je pak Hini rekla kako ne zna odlazi li Rimac s mjesta gradonačelnice kako bi bila na čelu kampanje ili iz nekog drugog razloga. "Ne znam zašto tako naprasno odlazi s mjesta gradonačelnice s obzirom da su ljudi do sada vodili izborne stožere na raznim razinama, a da se nisu micali sa svojih funkcija, pa ne mogu vjerovati da je njezina funkcija gradonačelnice Knina toliko teška da ne bi mogla biti šefica izbornog stožera kao i sada kada će biti saborska zastupnica", rekla je Sobol. Podsjetila je i kako je Rimac pod istragom te dodala kako "može pretpostaviti da ona (Rimac) ne misli da će izbjeći istragu jer će dobiti imunitet". "Ako stigne zahtjev DORH-a MIP će se sigurno sastati što važi i za onaj period nakon raspuštanja Sabora. Mi imamo svoje dužnosti i obveze sve do konstituiranja novog saziva", pojasnila je Sobol. Kninska gradonačelnica Josipa Rimac podnijela je u srijedu ostavku na tu funkciju, kako bi se kao direktorica HDZ-ove izborne kampanje mogla posvetiti pripremama stranke za predstojeće parlamentarne izbore. Najavila je da će idući tjedan položiti zastupničku prisegu u Hrvatskom saboru, gdje će zamijeniti HDZ-ovog zastupnika i načelnika općine Preko Antu Jerolimova, koji je dao ostavke na svoje funkcije, nakon što je Državno odvjetništvo protiv njega pred zadarskim Općinskim sudom podiglo optužnicu zbog krivotvorenja isprave. (Hina)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.