Josipa Rimac neće održati govor u Kninu za Oluju, objasnila zašto

31.07.2016. 11:31:13

Ove godine nema prijepora oko toga hoće li središnja proslava biti u Kninu ili Čavoglavama, nema opasnosti da će na svečanosti biti dva protokola i trebalo je smisliti novi problem, kazala je Rimac Josipa Rimac neće održati govor u sklopu službenog protokola obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti idućeg petka u Kninu gdje će biti proslavljena 21. obljetnica vojno-redarstvene akcije Oluja. "Niti želim, niti mogu dopustiti da zlobnici iskorištavaju moje ime za podjele među braniteljskom populacijom i hrvatskim nacionalnim korpusom uopće i odlučila sam da neće govoriti 5. kolovoza u Kninu", potvrdila je za šibenik.in bivša kninska gradonačelnica i saborska zastupnica HDZ-a. Kako više nije gradonačelnica Knina, niti ima ikakvu drugu funkciju, postavilo se pitanje zašto bi uz predsjednicu države Kolindu Grabar – Kitarović i najavljenog predstavnika branitelja, Ivice Glavote iz specijalne policije, ona u Kninu uopće držala govor. Rimac se branila da je ideja o njezinom sudjelovanju u protokolu stigla iz Knina i da kao osoba koja je 10 godina vodila grad, upravo ona treba biti među govornicima na 21. obljetnici Oluje. "Važniji mi je mir među braniteljima i građanima, nego moj govor. Ove godine nema prijepora oko toga hoće li središnja proslava biti u Kninu ili Čavoglavama, nema opasnosti da će na svečanosti biti dva protokola i trebalo je smisliti novi problem, sve kako bi i uz ovu obljetnicu bila mrlja na Oluji. Neću dopustiti pojedincima, zlobnicima da nam pokvare proslavu i zato odustajem od najavljenog govora. Umjesto riječi, ostavljam iza sebe spomenik Oluji u Kninu, muzej na kninskoj tvrđavi sa lani otkrivenim spomenikom Franji Tuđmanu te velebnu crkvu Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta", poručuje Josipa Rimac i najavljuje proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja ove godine u Kninu bez raskola, mržnje, ideologije i dnevne politike.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.