Josipović čestitao blagdane hrvatskim sudionicima mirovnih misija

24.12.2013. 15:35:20

Naši saveznici i partneri, vaše kolegice i kolege iz savezničkih i partnerskih država, stanovništvo i vlasti u područjima vašeg angažmana, u vama, pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske, prepoznaju suvremenu, demokratsku Hrvatsku

Predsjednik Republike Ivo Josipović i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH čestitao je Božić i Novu godinu pripadnicima Oružanih snaga RH u mirovnim misijama i operacijama NATO saveza, Europske unije i Ujedinjenih naroda, izrazivši uvjerenje da će i nadalje uspješno i profesionalno obavljati svoje zadaće. "Naši saveznici i partneri, vaše kolegice i kolege iz savezničkih i partnerskih država, stanovništvo i vlasti u područjima vašeg angažmana, u vama, pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske, prepoznaju suvremenu, demokratsku Hrvatsku", kaže u poruci predsjednik Josipović i ističe kako je Hrvatska danas afirmirana i odgovorna članica međunarodnih organizacija i saveza.

"Dugogodišnjim sudjelovanjem u mirovnim i stabilizacijskim misijama i operacijama davali smo i dajemo doprinos miru, stabilnosti i sigurnosti na svjetskoj razini. Uz održavanje i razvoj onih tradicionalnih vojnih sposobnosti, uz suradnju i integraciju civilnog i vojnog sustava usmjereni smo prema održavanju i razvoju suvremenih Oružanih snaga, suvremenog sigurnosnog i obrambenog sustava. Sve to radimo zbog dobra i sigurnosti naših građana, društva i države, u korist dobra i sigurnosti našeg bližeg i daljeg okruženja", poručio je sudionicima mirovnih misija i operacija Joaipović i zaželio njima i njihovim obiteljima sretne božićne i novogodišnje blagdane i svako dobro u novoj godini.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.