Josipovićev čovjek izradio Zakon koji je spasio udbaša Perkovića od izručenja?

02.07.2013. 23:05:42

Jedna nova pojedinost teoretičarima zavjere sigurno će dodatno pobuditi sumnju u (ne)slučajnost Zakona! U radnoj skupini koja je radila na izradi izmjena i dopuna Zakona o suradnji u kaznenim stvarima s članicama EU, bila je i osoba istog imena i prezimena kao čovjek koji je Ivi Josipoviću, u kampanji za predsjednika 2009./2010. godine donirao 50.000 kuna. Iako je još u petak, 28. lipnja, Sabor izglasao zakon koji je Josipa Perkovića spasio od izručenja Njemačkoj, ne prestaju rasprave o tome je li u zakon namjerno ubačeno vremensko ograničenje koje bez sumnje, ide na ruku bivšem šefu Udbe Josipu Perkoviću. Zakon koji je ograničio mogućnost predaje hrvatskih državljana članicama EU samo na kaznena djela počinjena nakon 7. kolovoza 2002. mijenjao se u zadnji tren, a osim toga, među onima na koje se ne mogu primijeniti uhidbeni nalozi ime Josipa Perkovića i dalje je najzvučnije! Isto ime donatora i člana radne skupine Jedna nova pojedinost teoretičarima zavjere sigurno će dodatno pobuditi sumnju u (ne)slučajnost ovih zakonskih odredbi! U radnoj skupini koja je radila na izradi izmjena i dopuna Zakona o suradnji u kaznenim stvarima s članicama EU, bila je i osoba istog imena i prezimena kao čovjek koji je Ivi Josipoviću, u kampanji za predsjednika 2009./2010. godine donirao 50.000 kuna. Njegovo ime je Josip Čule, imenjak i prezimenjak zamjenika glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i član radne skupine koja je onemogućila izručenje Perkovića i ostalih bivših šefova Službe državne sigurnosti u SFRJ Njemačkoj. Čule je inače, bivši potpredsjednik Županijskog suda u Splitu. Na pomolu novi skandal? Ukoliko je riječ o istoj osobi, to bi moglo izazvati veliki skandal s obzirom da se predsjednika Josipovića često povezuje sa obitelji Perković. Ako ništa drugo, s Josipom Perkovićem Josipović je vezan je preko svog savjetnika za nacionalnu sigurnost, Perkovićeva sina Saše. U radnoj skupini za izradu nacrta izmjena i dopuna spomenutog zakona sudjelovali su i predstavnici Ministarstva pravosuđa, MUP-a i DORH-a, i sudova. Među njima je bila profesorica s Katedre za kazneno-procesno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu, Zlata Đurđević, savjetnica ministra pravosuđa Melanija Grgić, njezin kolega iz Ministarstva, inače sudac Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, Mladen Žeravica, te Marijo Rošić iz Ministarstva unutarnjih poslova. Profesorica Zlata Đurđević nedavno je istupila u javnost otvorenim pismom navodeći kako nije bila bila ni na jednom sastanku radne skupine, te da je Zakon loš te čak i gramatički neispravan. Inače, Hrvatska je u ponedjeljak krenula u procesuiranje 84 uhidbena naloga. Dvadeset i osam ljudi je locirano, a 22 ih je tijekom utorka, 2. srpnja, uhićeno. Za 19 naloga policija je rekla da se odnose na kaznena djela prije 2002. godine te da ih neće procesuirati. Među njima je i Perković. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.