Josipovićevi zaštitari zaposjeli Vukovar: Spremaju se uhićenja pred Kolonu sjećanja? U tajnosti se susreće sa zagovornicima ćirilice

08.11.2014. 13:06:09

Nakon ručka sastaju se s predstavnicima branitelja i građana unutar novonastale inicijative Grad to smo mi koji unatoč odluci Ustavnog suda žele postaviti dvojezične napise na vukovarskim zgradama. Predsjednik Ivo Josipović u posjeti je Vukovaru gdje će biti sudionikom predavanja kluba sudaca Vukovar na temu Hrvatska vanjska i sigurnosna politika. No, kako doznajemo taj posjet tek je krinka, a mjere osiguranja specijalnom policijom i vrpčanim ogradama te policijom u civilu toliko su snažne kao da je stigao u Siriju, tvrde Vukovarci. Zanimljivi su sudionici predavanja koje predvodi intrigantni Ante Zeljko, glasnogovornik velikogoričkog suda u trenutku odbijanja Mustačeva izručenja, optuženik lažnih svjedočenja zbog kojih je razriješen dužnosti u Vukovaru te čovjek koji je naturio Miloša Vojnovića za suca. Ujedno, sudionik ovoga druženja je i Nikola Bešenski sudac s brojnim aferama, koji se 1995. godine doselio u Hrvatsku iz Vojvodine. Kako to obično biva, po završetku predavanja Josipović će ručati sa Zeljkom, Branislavom Dimitrijevićem i Nikolom Bešenskim. Nakon ručka sastaju se s predstavnicima branitelja i građana unutar novonastale inicijative "Grad to smo mi", koji unatoč odluci Ustavnog suda žele postaviti dvojezične napise na vukovarskim zgradama. Od 26 braniteljskih udruga koje djeluju na tom području, Josipović koji se zaklinje u dijalog, nije pozvao nikoga osim predstavnika spomenute inicijative. Upućeni tvrde da on osobno dolazi na noge inicijativi koja djeluje tek mjesec dana, a da pri tom izbjegava sve druge udruge i inicijative u Vuukovaru. To je oblik dijaloga kojega predsjednik zagovara. Inicijativa ima jasan cilj, navodi naš izvor iz Vukovara - sačuvati ćiriličnu agresiju na zgradama pokrivajući je natpisima na jezicima i pismu ostalih manjina, unatoč odluci Ustavog suda i ingerenciji Grada da riješi taj problem. Vrhunac apsurda su nositelji inicijative – ljudi koji su  do jučer bili protiv ćiriličnog nasilja, Drago Adžaga i Damir Maduna. Ili su i oni sudionici mreže kojoj je Josipović došao izdati zadnje zapovijedi prije 18.11.2014. Jesu li zapovjedi uhidbene?  
  • Autor: Iva Međugorac
  • Photo: Filip Brala/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.