Jurčević: Jao živima kojima će SDP vladati, kada ne poštuju ni mrtve!

15.04.2017. 11:05:10

O BOJKOTU JASENOVCA Povjesničar kategorično poručuje: U ljevici je na djelu novi neokomunistički naraštaj, odgojen na vrijednosnoj zločinačkoj paradigmi! Odbijanjem sudjelovanja na državnoj komemoraciji u Jasenovcu 22. travnja, 'zbog ponašanja vladajućih u vezi ploče Za dom spremni', SDP je u javnosti izazvao negativne reakcije. Umjesto toga, Predsjedništo SDP-a prihvatilo je sudjelovati na komemoraciji koju organizira Savez antifašističkih boraca (SABA). Bojkot državne komemoracije za Direktno je komentirao povjesničar Josip Jurčević. "Ovim je potezom SDP eksplicitno priznao da njima nije uopće stalo do žrtava. One su im nevažne, osim u slučaju da im mogu biti sredstvo manipulacije. Nije im stalo do obilježavanja, samo gledaju tko što organizira i onda emitiraju i predstavljaju vijesti kako njima odgovara. To je krajnje skandalozno i štetno. Jao živima kojima bi oni upravljali, kada se odnose prema mrtvima bez pijeteta koji zaslužuju prema svim standardima", ističe naš sugovornik. Grozota je tim veća, smatra, jer je na snazi nova generacija. "U ljevici je na djelu novi neokomunistički naraštaj, odgojen na vrijednosnoj zločinačkoj paradigmi. Njima trideset godina demokracije ništa ne znači. U novim su okolnostima postali zarobljenici mita proizvedenoga prije. Njima je Josip Broz Tito još uvijek glavni lik u priči, a radi se o desetom mega ubojici u svjetskoj povijesti 20. stoljeća", upozorava prof. Jurčević. Zanimljivo je pritom, dodaje, kako se u 2017. godini ljevica više ne prikriva i ne prešućuje kao 1990-tih. "Ovo je prvi puta da su otvoreno rekli; ako mi to ne organiziramo, onda nas to isto ne zanima. Opasno", zaključuje profesor. Procjenjuje da će očito biti potrebni ozbiljniji zahvati u Hrvatskoj kako bi postali demokratsko društvo koje će slijediti europske vrijednosti.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.