Jurčević: Lešinari pokušavaju preuzeti zasluge za rušenje Hribara

07.02.2017. 19:08:05

SANIRANJE ŠTETE Njemu ne ostaje ništa drugo nego se praviti da ništa ne razumije i ne zna, komentirao je Jurčević Hribara Josip Jurčević, hrvatski povjesničar, znanstveni suradnik Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar i profesor na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, komentirao je za direktno.hr ravnatelja HAVC-a u ostavci Hrvoja Hribara te njegove navode da se ne slaže s nalazima državne revizije. Jurčević navodi kako je Hribar već poznat po problematičnim izjavama koje, kako kaže, nemaju veze sa zdravom logikom. "Njemu ne ostaje ništa drugo nego se praviti da ništa ne razumije i ne zna. Zakonske i statutarne obaveze HAVC-a su toliko jasne da svatko tko to problematizira očito traži način da pobjegne od odgovornosti. Smatram da u tome neće uspjeti", kaže Jurčević. Dodaje kako je revizija odradila svoj posao sukladno najvišim etičkim standardima i načelima. "Kada se radi o Hribaru, glavni problem je što je jasno da on mora otići. Međutim, svi zainteresirani koji se javljaju i pokušavaju govoriti kao on, a do sada su šutjeli - participirali su, bilo u političkoj ili kriminalnoj odgovornosti. Nadam se da će državna tijela, kako politička, tako i represivna kao pravosuđe i policija, odraditi svoj posao i razotkriti cijelu hobotnicu korupcije koja je trošila goleme milijune javnog novca. S druge strane s tim su novcem vodili specijalni rat u međunarodnoj zajednici, proizvodeći filmove koji su negativistički i neobjektivni prema hrvatskom društvu i hrvatskom Domovinskom ratu", rekao je Jurčević. Kaže kako je glavni problem taj što se sada pokušava sanirati šteta, ali i da neki žele sebi uzeti zasluge za "pad" Hribara, što po njemu nije ispravno. "Neki pokušavaju sada sebi pripisati zasluge za pad Hribara, ali radi se isključivo o upornosti Koordinacije udruga hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata. Trpjeli su blaćenja, prešućivanja, a lešinari sad pokušavaju sebi pripisati zasluge. Imali su priliku prije nešto napraviti i nisu", zaključuje hrvatski povjesničar.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.