Kakav put Hrvatska do polufinala SP može očekivati nakon pobjeda Francuske i Njemačke?

20.01.2019. 09:27:13

Francuska rukometna reprezentacija, inače aktualni svjetski prvak, u prvoj utakmici drugog kruga Svjetskog prvenstva, svladala je aktualnog europskog prvaka – Španjolsku. Iskreno rečeno pobjeda Francuza se i očekivala.
Hrvatska je, naravno, navijala za pobjedu Španjolske s obzirom na činjenicu da suDuvnjak i suigrači svladali Španjolce u prvoj fazi SP-a, no, Francuzi su bili jači i preuzeli su, privremeno, vrh ljestvice. Za polufinale Hrvatska će uz Brazil vrlo vjerojatno morati pobijediti ili Njemačku ili Francusku. Neće biti lako. Naime, u nastavku turnira ionako jaki Francuzi bit će jači za svog najboljeg igrača – Nikolu Karabatića, koji se ”čudesno” oporavio nakon ozljede i navodno će biti spreman. S druge strane, nešto kasnije, domaćin prvenstva Njemačka je očekivano svladala Island, dakle, protivnici koje smo pobijedili u grupnoj fazi nisu nam baš previše ”pomogli” u nastavku turnira. I Island i Španjolska doživjeli su poraze. Drugim riječima, moramo se uzdati samo u sebe i svoju snagu. Što to točno znači za Hrvatsku? Kako Hrvatska, koja je privremeno pala na 3. mjesto skupine, može do polufinala? Potrebno je, naravno, pobijediti Brazil, a onda ili Njemačku ili Francusku. Nema druge. S Brazilom izabranici Line Červara igraju već sutra od 18 sati. Dakako, idealno bi bilo dobiti Brazil, nakon toga i Njemačku kako bi se na moćne Francuze išlo neopterećeno. Bod protiv Njemačke, uz eventualni poraz od Francuske, neće biti dovoljan. Samo jedna pobjeda, ona protiv Brazila, također neće biti dovoljna.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.