Kako izbjeći štrajk? Pregovori sindikata i Vlade se nastavljaju

03.06.2013. 10:07:42

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić u subotu je izjavio kako Vlada ne može pristati na povećanje koeficijenata kada situacija u zemlji bude bolja

Sindikati javnih i državnih službi i predstavnici Vlade nastavljaju s pregovorima u postupku mirenja kako bi se spriječio štrajk u srijedu. Ministar Mirando Mrsić u subotu je izjavio kako Vlada ne može pristati na povećanje koeficijenata kada situacija u zemlji bude bolja.
- Vlada je rekla da će to biti kada u zemlji bude bolje, ali se ne želimo obvezati sporazumom za koji znamo da ćemo vrlo teško sprovesti. To je glavna prijeporna točka - rekao je Mrsić nakon četverosatnog sastanka. Predsjednik Matice sindikata Hrvatske, Vilim Ribić istaknuo je kako sindikati traže precizne uvjete pod kojima će se vratiti tri posto plaće kada BDP počne raste te točno određenje da Vlada jednostrano neće smanjivati plaće, piše HRT. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.