Kako ostati siguran na Viberu? Pročitajte osam preporuka

16.05.2021. 15:49:00

Popularna aplikacija za razmjenu poruka nudi niz zanimljivih mogućnosti koje će vam pomoći u zadržavanju privatnosti i sigurnijem brbljanju.

Viber nije toliko rasprostranjen kao WhatsApp, ali ipak ima nemali broj korisnica i korisnika u Hrvatskoj. Donosimo pregled najvažnijih preporuka i savjeta kako ostati siguran pri korištenju ove popularne aplikacije.

1) Upoznajte se s postavkama privatnosti

U izborniku s postavkama na raspolaganju je više značajki kojima možete upravljati raznim aspektima zaštite vaše privatnosti.

Kucnite redom MoreSettings pa Privacy i pregledajte redom što se nudi. Primjerice, možete isključiti prikaz svoje fotografije i statusa Seen, odrediti hoće li vaš datum rođenja biti vidljiv drugima i tko vas može dodati u grupe, aktivirati značajku Hidden Chats... Pojedinim značajkama i alatima pozabavit ćemo se više nešto kasnije.

Izvor: Tportal

Izvorni autor: Miroslav Wranka/Foto: JH / Alamy / Alamy / Profimedia

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.