KAKVO OTKRIĆE! Glavaš upravo objavio sve o Šreteru: Je li ovo istina koja se godinama prešućuje?

25.10.2021. 16:58:00

Bivši saborski zastupnik Branimir Glavaš u posljednje je vrijeme iznimno aktivan na društvenim mrežama, a svoj najnoviji status posvetio je dr. Ivanu Šreteru.

”TIJELO DR. IVANA ŠRETERA SU 1. STUDENOG 1991. DJELATNICI KOS-A JNA, SU DOVEZLI U BANJA LUKU I TAJNO POKOPALI NA GROBLJU POD OZNAKOM NN”, navodi Glavaš u uvodu svojeg opsežnog teksta u kojem iznosi nove, intrigantne detalje.

”Obzirom da je proteklo gotovo deset mjeseci od kada je sestra dr. Ivana Šretera u Bosanskom Brodu pred službenim osobama iz Banja Luke izvadila krv radi uzimanja uzorka DNK, te je isto proslijeđeno u Den Haag radi analize i potvrđivanja identiteta, a ništa se ne događa, želim iznijeti svoja saznanja prikupljena od službenih osoba BiH, javnosti.
Privatnim izvorima došao sam do saznanja kako postoji visok stupanj vjerojatnosti, da se riješi trideset godišnja enigma u slučaju ubojstva dr. Ivana Šretera, te sam osobno uz gospodina Damira Špančića iz Lipika, 5.ožujka 2021. odvezao sestru pokojnog dr. Ivana Šretera, gospođu Ankicu Šreter-Havelna na vađenje krvi u Bosanski Brod.
Tada nam je rečeno od strane službene osobe da postoji vrlo visok stupanj vjerojatnosti (99,9%) da će slučaj „dr. Šreter“, napokon biti riješen, te da će u roku dva do tri mjeseca dobiti odgovor iz Haga o nalazu uzorka DNK.
Međutim, u međuvremenu se ništa ne događa i odgovora nema. Ni pozitivnog, niti negativnog, osim što su se za naš osobni angažman rješavanja slučaja „dr.Šreter“ zainteresirale obavještajne službe obiju zemalja (RH i RBiH), ali ne direktnim kontaktom kako bi prikupili informacije sa kojima raspolažemo, već „zaobilazno“. Upravo ta činjenica potiče i podgrijava našu sumnju da se u slučaju ubojstva dr. Ivana Šretera, nešto pokušava zataškati.
Prema riječima službenih osoba iz Banja Luke, u noći na Svi svete 1.studenog 1991. vojnim kamionom JNA djelatnici KOS-a, svi iz Beograda, dovezli su tri vreće sa posmrtnim ostacima tri osobe koje su odmah ukopane na groblju u Banja Luci pod oznakom NN”, kaže Glavaš koji se na tom kazivanju nije zaustavio.
”Prema riječima ovlaštene osobe sa 99,9 % sigurnosti se pretpostavlja da se radi o posmrtnim ostatcima Dr.Ivana Šretera, gardiste ZNG-a Drage Tutića (koji je nestao istog dana na četničkom punktu gdje je uhićen i dr. Šreter, oko 19 sati), zajedno sa još jednim gardistom čiji identitet do danas nije poznat. Obojica su također mučena i usmrćena, a i danas su na popisu nestalih osoba.
Treća osoba koja je dovezena uz aktivnost JNA i agenata KOS-a (1.studenog 1991.) u pogrebnoj vreći je osoba sa područja Voćina, srpske nacionalnosti, koja je također iskopana u raspadnutom stanju i sahranjena u Banja Luci kojoj je identitet naknadno utvrđen. Identitet treće osobe je rješen.
Također, 6.prosinca 1991., prilikom povlačenja „Banjalučkog korpusa“ iz zapadne Slavonije, u Banja Luku dovezeno je i desetak uhićenih civila za sada neutvrđene nacionalnosti, među kojima je bila i Terezija Klaić, koja je i umrla u Banja Luci i tamo sahranjena. Do današnjeg dana posmrtni ostatci pokojne Terezije Klaić nikada nisu prebačeni u Hrvatsku iz razloga što joj je sin u međuvremenu umro i nitko ju ne traži, a hrvatska Država ne želi platiti troškove prijevoza posmrtnih ostataka civilne osobe u zapadnu Slavoniju.
Za ovaj puta, toliko od mene. Ako budemo trebali, idemo dalje! Dosta je štićenja zločinaca, u svrhu dnevne politike od strane hrvatske vlasti!
Do slijedeći puta, pozdrav hrvatskoj vlasti i DORH-u”, zaključuje Branimir Glavaš.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Iva Međugorac/Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.