Kakvo vrijeme nas očekuje na Uskrs?

03.04.2021. 08:52:00

“Iako bi naravno, mnogi željeli drukčije, dosadašnja iznadprosječna toplina završit će kišom, ponegdje i grmljavinom, čija će glavnina biti početkom subote, tijekom koje slijedi djelomično razvedravanje, na Jadranu i često jaka bura s olujnim udarima. Na Uskrs oborine rjeđe i malo, ali će i dalje biti prohladno, uz sjeverni vjetar, na Jadranu uz buru. 

Početkom novog tjedna prijeti jutarnji mraz, a u nastavku još veća i nažalost neugodnija promjena – još niža temperatura, ponegdje čak i snijeg, osobito u gorju. Uz taj drugi val promjene i zahladnjenja, susnježice i snijega moglo bi čak biti i na sjevernom Jadranu. Bura će tada opet pojačati nakon juga u sunčaniji ponedjeljak.”, sažeta je prognoza Tomislava Kozarića, dipl. ing. iz DHMZ-a, a u nastavku slijedi njegova detaljnija prognoza po područjima za sljedeće dane, piše HRT.

U subotu promjena

Tomislav Kozarić, dipl. ing.: “Velika će subota u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti pretežno oblačna, uz kišu osobito u Posavini. U drugom dijelu dana prestanak kiše i sa zapada smanjenje naoblake. Puhat će većinom umjeren sjeverozapadnjak, a najviša će temperatura biti oko 12 °C. 

Danju do 10 °C hladnije nego u petak bit će u središnjoj Hrvatskoj. Kiše, moguće i grmljavine, bit će u noći i ujutro, pogotovo u južnim područjima, a zatim će postupno prestati uz djelomično razvedravanje. Poslijepodne sunčana razdoblja. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Na zapadu Hrvatske u prvom dijelu subote umjereno i pretežno oblačno s kišom, na sjevernom Jadranu i grmljavinom, a uz zahladnjenje u višem će gorju vrlo vjerojatno pasti i malo snijega. Od sredine dana razvedravanje, a u gorju su još moguće slabe oborine. Zapuhat će umjeren sjeveroistočnjak, na moru umjerena i jaka bura s olujnim udarima.

Promjenjivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, veći će dio subote biti u Dalmaciji. Razvedravanje prema kraju dana. Jugo će oko podneva okrenuti na umjerenu do jaku buru. Jutarnja temperatura od 8 °C u Zagori do 13 °C na obali. 

Jug Hrvatske imat će umjereno i pretežno oblačno vrijeme. Povremeno će padati kiša, a osobito poslijepodne bit će i pljuskova s grmljavinom. Umjereno do jako jugo prema kraja će dana okrenuti na buru. Temperatura između 13 i 16 °C.”

I za blagdane svježe, još ponegdje uz oborine

“Na Uskrs u unutrašnjosti promjenjivo, još mjestimice i uz malo kiše, u gorju i snijega, te umjeren do jak sjeverni vjetar. U ponedjeljak sunčanije, a nakon jutarnjeg mraza, danju prolazno toplije uz jugozapadnjak. U utorak nova jača promjena – kiša, zahladnjenje, snijeg…

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ij/Foto: pixabay.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.