KAOS U DALLASU: Snajperisti upucali 11 policajaca, četvorica poginula

08.07.2016. 09:12:02

Četvorica policajaca ubijena su a sedmorica ranjena hicima iz snajpera u petak u Dallasu tijekom jednog od prosvjed održanih u gradovima diljem SAD-a protiv policijskog ubojstva dvojice Afroamerikanaca u posljednja dva dana, javili su lokalni mediji.

Čelnik policije u Dallasu David Brown rekao je da su dva snajpera na povišenom položaju pogodila jedanaest policajaca, pri čemu su trojica ubijena. Policija je nešto kasnije objavila da je i četvrti policajac podlegao ozljedama, a još je jedan u vrlo teškom stanju.

Mediji su javili da se jedna osoba osumnjičena za napad predala policiji. Pucnjava u Dallasu dogodila se tijekom uglavnom mirnog prosvjeda protiv policijske brutalnosti prema crnačkoj zajednici, nakon što su u razmaku od dva dana policajci ubili dvojicu Afroamerikanaca u američkim saveznim državama Minnesoti i Louisiani. Američki predsjednik Barack Obama izjavio je u četvrtak kako ta policijska ubojstva pokazuju da se Amerika nužno mora suočiti s “pojavama rasnih predrasuda” u policijskim redovima. “Tu nije riječ o izoliranim incidentima. Oni ukazuju na šire probleme unutar našeg pravosudnog sustava”, ocijenio je Obama. Ubojstvo Philanda Castilea nakon što ga je zaustavila policija u srijedu u Falcon Heightsu u Minnesoti, te ubojstvo Altona Sterlinga dva dana ranije ispred trgovine mješovitom robom u Baton Rougeu u Louisiani, posljednji su u nizu incidenata s policijom i vatrenim oružjem koji su doveli do prosvjeda i poziva za promjenu načina ophođenja policijskih službenika s crnačkom zajednicom.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.