Karlo Starčević kandidirao se za predsjednika HSP-a!

09.01.2017. 14:57:31

Nakon što je izjavio da ga je HDZ-ov dr. Darko Milinović pokrao na prošlim lokalnim izborima, “zajedno s predsjednicom gospićkog izbornog povjerenstva Tatjanom Radaković i drugom sutkinjom, Dubravkom Rudelić”, vodeći lički pravaš, Karlo Starčević, poznatiji kao vlasnik Pivovare “Ličanka” i proizvođač među pivopijama omiljenog “Velebitskog piva”, najavio je ovih dana svoju kandidaturu za predsjednika HSP-a na stranačkom izbornom saboru predviđenom za 25. veljače. Krajnji rok za podnošenje kandidatura je 18. siječnja, a Starčević na nju ozbiljno pretendira. HSP je na zadnje parlamentarne izbore izišao u koaliciji “Pomak”, u kojoj su još bili i HČSP, Obiteljska stranka te Akcija za bolju Hrvatsku. Starčević će teško pridobiti bivšeg HDZ-ovca, generala i saborskog zastupnika Željka Glasnovića, da stane na čelu ujedinjenih pravaških opcija, a isto vrijedi i za dr. Zlatka Hasanbegovića . Naime, prvo bi se pravaši međusobno trebali ujediniti, što bi trebao biti primarni Starčevićev cilj. Tada bi mogli ozbiljno računati s nekim od navedenih političara. Bez konsenzusa unutar samih pravaških opcija, koje su u međuvremenu izgubile, veliki dio biračkog tijela, i po prvi puta ostale bez zastupnika u Saboru,  nije realno očekivati da će itko etabliran riskirati svoju političku sudbinu, nastojeći učiniti ono što do sada nije nikome pošlo za rukom. Prvi potezi Karla Starčevića, ukoliko bude izabran, pokazati će kakva će biti budućnost pravaške opcije u Hrvatskoj.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.