Karlovac: Ukinuto izvanredno stanje na Korani

16.05.2019. 09:42:11

U Karlovcu je u četvrtak u 8 sati ukinuto izvanredno stanje za rijeku Koranu gdje se provode redovite mjere obrane od poplave, što znači da se smanjuje i broj ljudi angažiranih na terenu te mehanizacija, rekla je Biljana Željeznjak iz karlovačke ispostave Hrvatskih voda. "Sa svakim satom sve je manje potreba za intervencijama, za ispumpavanjem vode kod boks barijera i drugdje, ali sada je Kupa na razini od 687 centimetara, Korana na 716 i Mrežnica na 314,  što je sve i dalje vrlo visoko i mi smo i dalje u stanju obrane od poplave“, izjavila je Željeznjak za Hinu. Vodostaji svih karlovačkih rijeka su u opadanju, a meteorološke prognoze ne ukazuju na mogućnost obilnih oborina, tako da se očekuje daljnja normalizacija stanja i povlačenje vode u korita rijeka.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.