Karolina Vidović Krišto: Udar na Bleiburg orkestriran je iz Hrvatske (VIDEO)

01.05.2018. 10:27:07

Medijske manipulacije u Austriji i hajka na komemoraciju u Bleiburgu orkestrirani su iz Hrvatske

Pojedini Austrijski mediji već drugu godinu za redom provode hajku protiv komemoracije u Bleiburgu. O tome je u svom političkom komentaru na HRT 1 govorila Karolina Vidović Krišto. “Der Standard” piše o zakonskim mjerama vezanima uz isticanje ustaških znački i simbola. Međutim, ključan je transparent vidljiv na fotografiji tog članka – na njemačkom je jeziku napisano: hrvatski komunisti i dan danas progone vlastiti narod. Vidović Krišto je istaknula kako se ova poruka može povezati s tezom koju smo mogli ovih dana čuti u hrvatskom medijskom prostoru, da je ta hajka pokrenuta iz Hrvatske. Der Kurier komemoraciju u Bleiburgu naziva najvećim okupljanjem fašista u Europi. Svetu misu i okupljanje u znak sjećanja na najtragičniju točku hrvatske povijesti, na masovno ubijanje hrvatskog puka, uključujući žene, djecu, ranjenike i vojnike, bez suđenja, takvo okupljanje nazivati fašističkim potpuno je suludo. A krenulo je lani, kada su, podsjeća Vidović Krišto, austrijske vlasti i mediji objavili da su na skupu od oko 10 tisuća ljudi zabilježena 3 prekršaja. Tada je taj isti Kurier uz naslov “Komemorativno okupljanje, vlasti nemoćne” istaknuo fotografiju čovjeka koji salutira Hitlerovim pozdravom. Međutim, ta fotografija nema nikakve veze ni s Bleiburgom, ni s Hrvatskom. Tek puno niže u tekstu navodi se kako je to fotografija s nekog potpuno drugog skupa, okupljanja austrijskih vozača VW-a GTI. Riječ je o klasičnoj medijskoj manipulaciji i hajki, a hrvatske vlasti nisu reagirale ni lani, ne reagiraju ni danas. Vidović Krišto je na ove opasne i duboko štetne pojave po Hrvatsku upozoravala i lani, upozorila je i ove godine. Politika šuti; međutim ostaju ovi zapisi s HRT-a koji jasno dokazuju manipulacije i iskrivljavanje istine. A istina uvijek na kraju pobijedi.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.