KAURIN BOJA: Maćehinski odnos prema Hrvatskim Braniteljima i invalidima Domovinskog rata

09.09.2016. 18:25:54

14192757_640676252767871_3830143681852738019_n
Jutros vračajući se iz škole uđe kontrolorka u tramvaj, pokažem joj iskaznicu ratnog vojnog invalida Domovinskog rata da bi mi rekla da ne vrijedi to i lupila mi kaznu 250 kuna ...Otišla sam do remize u Zet da bi doznala da nam je prije tri godine ukinuto pravo na besplatan javni prijevoz u Zagrebu.... .Pravo na besplatan prijevoz imaju samo 80%,90% i 100% RVI i to samo na donje ekstremitete. Znači ja bi trebala biti nepokretna,biti bez ruke ili noge da bi imala pravo na besplatni prijevoz ili mirovinu manju od 3200 kuna. Sad ja vas pitam kad ja platim prijevoz sinu ,platim prijevoz sebi ,tjedno dam 100 kuna sinu za marendu ,kad nadoplatim sve lijekove koje pijem šta meni od moje mirovine 3500 tisuće kuna ostaje za živjet i kako se prehranit i školovati djete ne samo ja nego mnogi Btranitelji sa malim primanjima, dok su pobjegulje 1991 god se vratile i kupovale statuse i dobijali masne mirovine . Oni koji nisu baruta namirisali imaju veća primanja nego mi časni i pošteni Branitelji .Ubijate nas polako ali sigurno ,maćehinski odnos imate prema nama koji smo sve dali od sebe a najviše svoje zdravlje. Kaznu od 250 kuna mi je rekla da moram platit ali neću, radije idem tri dana u zatvor jer tom kaznom oteli ste mom sinu marendu iz usta. Pitam se zašto nisam pobjegla kao i drugi možda bi me država više cjenila a ovako svoje zdravlje sam dala svoju mladost ,za koga ...za lopove ....koji nam uzimaju i zadnju lipu iz džepa... Sramite se svi koji ste na vlasti. Borili smo se ,krvarili i ginuli za vaše guzice ,za lopove političare koji rata nisu vidjeli ,koji dobijaju činove a rata nisu ni vidjeli osim na Tv ,za bandu i da danas nam uskraćujete prava. Mi smo stvarali ovu državu koju ste vi opljačkali i dan danas je pljačkate koja je na velikoj muci i krvlju obranjena ....Boli vas đon vaši računi su puni ,na toplom ste ,djeca vam pohađaju privatne škole. Dali možete mirno noću spavati jer da nije bilo nas nebi bilo ni vas .Do kada budemo trpili vaše uvrede ,ponižavanja ,djeljenje Branitelja ,šikaniranja ,nazivajući nas pogrdnim imenima svakodnevno .Zanima me koji to 100% invalid se vozi tramvajem .Zašto nas djelite ,ko da dmo mi sad krivi što nismo ostali nepokretni ili bez djelova tijela .Svi smo mi ranjavani neko lakše neko teže ,obolili od teških i malignih bolesti .Borimo se svaki dan sa bolestima i zahvaljujemo Bogu na svakom danu kad se ujutro živi probudimo ....Zašto nas djelite ....Tko vam daje to za pravo .Oduzeli ste nam sve ali nam ponos nećete nikad oduzeti .....Bar da sam bila pametniaj pa pobjegla kao ostali u inozemstvo ali mi savjest to nije dopustila imala sam obavezu prema Hrvatskoj u kojoj živim da uzmem pušku u ruke i da je idem branit .Sad nam osporavate naša prava i ukidate zakonom stečena prava ....Hvala ti državo na tome......

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.