KINESKI HAKERI NAPADAJU Ukrali tajne nacrte američkog oružja

28.05.2013. 21:51:52

Kineski hakeri dokopali su se nacrta američkog oružja, među kojima su i najmoderniji raketni sustavi, prenosi u utorak Washington Post pozivajući se na izvješće Odbora za obranu i znanost napravljeno za ministarstvo obrane. Radi se o nacrtima za borbene zrakoplove i brodove, kao i sustave protuzračne obrane ključne za Europu, Aziju i Perzijski zaljev. Na popisu "ukradenog" oružja su najmodernije verzije raketnog sustava Patriot, mornaričkog sustava za obranu od balističkih projektila Aegis, borbenih zrakoplova i helikoptera. Iz izvješća nije jasno kada se dogodila ta cyberkrađa. Iz novinskih izvješća u Australiji se doznaje da su Kinezi također "hakirali" nacrte novog australskog obavještajnog stožera, 630 milijuna australskih dolara vrijednog projekta izgradnje stožera domaće obavještajne agencije Australia Security Intelligence Organisation (ASIO). U izvješću Kongresu, Pentagon je upozorio da se Kina koristi špijuniranjem kako bi modernizirala svoje oružane snage, posebice upozorivši da je hakiranje ozbiljna prijetnja. Hakerske upade u svoje sustave Pentagon je pripisao kineskoj vladi i vojsci, no Kina je odbacila optužbe kao neutemeljene. (Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.