Klemm: Ne dajem ja dopuštenje za dolazak u Vukovar, braniteljima su svi dobrodošli

10.11.2014. 19:39:23

"NE DAJE Josip Klemm dopuštenje nekome hoće li ili neće doći u Vukovar", izjavio je u razgovoru za Index Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije Domovinskog rata. Popriličnu pozornost javnosti izazvale su danas Klemmove izjave za Tportal u kojima ovaj bivši specijalac i jedan od nositelja pobune ratnih veterana iz Savske poziva predstavnike vlasti da dođu u Vukovar na obilježavanje Dana sjećanja i stanu na začelje kolone. Mnogima je to zazvučalo kao da Klemm predstavnicima demokratski izabrane vlasti daje dopuštenje da se pojave u Vukovaru. "Što se mene tiče tko će ići u Vukovar?" "Nikakvo dopuštenje ja nikome ne dajem, niti imam veze s Vukovarom. Za takva pitanja imate vukovarske branitelje. Što se mene tiče tko će ići u Vukovar? Ja sam se samo referirao na ono što je izjavio predsjednik Ivo Josipović, s kojim se slažem", tvrdi Klemm. Josipović je, naime, u intervjuu za Glas Slavonije izjavio da je "svako mjesto u vukovarskoj koloni časno, ono na čelu kolone, u sredini ili na njezinu začelju". Kako kaže Klemm, "stav je hrvatskih branitelja da je kolona u Vukovaru jedinstvena". "Za branitelje su svi svugdje dobrodošli" "Za hrvatske branitelje svi su svugdje dobrodošli, kao što su bili i prošle godine svi dobrodošli", izjavio je Klemm, kojeg smo zatim podsjetili da je upravo prošle godine u Vukovaru došlo do podjele na "nevukovarsku" i "vukovarsku" Hrvatsku. "Pročitajte što sam ja govorio i prošle godine. Za mene postoji samo jedna kolona. Protiv sam bilo kakvih podjela. Vjerujem da postoji samo jedna Republika Hrvatska i da svi moramo raditi u njenom interesu", tvrdi Klemm. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.