Klemm: U Savsku stiže na tisuće branitelja, ali nećemo dopustiti kaos

13.03.2015. 14:40:58

Branitelje pozivamo da se ponašaju časno i dostojanstveno kako smo se ponašali u Domovinskom ratu, kad smo svojom hrabrošću obranili Hrvatsku Uoči novog subotnjeg antiprosvjeda, dolazak braniteljima u Savsku u znak podrške najavili su suborci diljem Hrvatske – što autobusima, što osobnim automobilima. Kako doznajemo od Josipa Klemma, predsjednika Udruge specijalne policije, očekuje se velik odaziv podupiratelja prosvjeda pred Ministarstvom. ''U subotu očekujemo na tisuće branitelja. I ovaj put ih pozivamo da se ponašaju časno i dostojanstveno kako smo se ponašali u Domovinskom ratu. Tada smo svojom hrabrošću obranili Republiku Hrvatsku, a u subotu ćemo svojim dostojanstvom pokazati ljubav prema domovini i da nismo mi ti koji rušimo, nego smo mi oni koji stvaramo zajedništvo'', rekao je Klemm za direktno.hr. Antiprosvjed je, dodaje, u interesu onih koji ne vole Hrvatsku. ''Bez obzira na to što određene skupine žele isprovocirati kaos, hrvatski branitelji neće dopustiti da do toga dođe'', ističe Klemm.
antiprosvjed
A jedna od organizatorica antiprosvjeda pokreta Occupy Croatia Marijana Mirt pozvala je putem svog Facebook profila branitelje da se na Trgu bana Jelačića okupe u što većem broju, javlja N1. "Voljeli bismo da nam se u subotu pridruže svi branitelji koji imaju pravo biti ogorčeni, i da shvate da se ovdje radi o šačici karijerista koji pokušavaju preko HDZ-a doći do nekakvih funkcija u novoj vladi. Ovo je predizborna kampanja na naš račun. Dok neki ljudi žive od 300 kuna, država svaki mjesec plaća troškove šatora preko 15 tisuća kuna! Sve to ide iz državnog proračuna", zaključila je Mirt.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.