Klemm: Želimo dionice HEP-a i da to bude zakonska obveza

04.01.2017. 14:58:43

Hrvatski branitelji se nadaju da će prilikom privatizacije dobiti sedam posto dionica HEP-a Za vrijeme Ive Sanadera, Fond hrvatskih branitelja dobio je po sedam posto dionica Hrvatskog telekoma te INA-e. Zoran Milanović pak nije im dao ništa, a vezano za prodaju Croatia osiguranja. 'Gospodin Plenković trebao bi osigurati zakonsku pretpostavku da se zna koliko bi hrvatski branitelji trebali dobivati i da bi branitelji dobili što im zapravo pripada. Ne tražimo mi tu nekakvu milost, već da se uredi zakonska regulativa da znamo koliko dionica pripada Fondu hrvatskih branitelja', poručio je u razgovoru za direktno.hr predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm te dodao: 'Stalno se viče o nekakvim vrijednostima Domovinskog rata, svi o tome pričaju. Vidimo da su branitelji zaslužni za stvaranje hrvatske države. Temeljem dionica koje je dobivao Fond hrvatskih branitelja mi zapravo brinemo o braniteljima i članovima obitelji', dodaje. Znači očekujete da će te od Vlade Andreja Plenkovića dobiti sedam posto dionica HEP-a? 'Kažem, očekujemo da zakon bude jasan, da se zna koliko dobivaju branitelji. Očekivala je i Republika Hrvatska da je netko obrani 91', kaže Klemm. Klemm: Pitajte Sanadera i Kosor zašto je INA u mađarskim rukama Neki navode da je INA-om zavladao MOL upravo temeljem toga što je Fond hrvatskih branitelja prodao MOL-u 700 tisuća dionica. 'To uopće ne želim komentirati. Ako je nešto nezakonito napravljeno, neka se ispita. Treba vidjeti odgovornost Sanadera i Kosor u toj priči oko INA-e i predaje prave Mađarima. Institucije su odavno trebale reagirati, a prošlo je više od desetljeća', zaključuje Klemm.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.