Knin: Govorit će Predsjednica RH i branitelji, Milanović bježi već ujutro

30.07.2015. 10:00:11

Ni vijence neće polagati zajedno, premijer će to učiniti ujutro, prije podizanja zastave na tvrđavi, a Predsjednica vijenac polaže iza 13 sati Kako direktno.hr doznaje, usuglašen je protokol za proslavu Oluje u Kninu na sastanku organizacijskog odbora u Zagrebu. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović će držati govor, a premijer Zoran Milanović i predsjednik Sabora Josip Leko neće, čak štoviše prije 11 sati ujutro već će biti na putu u Zagreb. Ni vijence neće polagati zajedno, premijer to učiniti ujutro, prije podizanja zastave na kninskoj tvrđavi, a Predsjednica vijenac za poginule polaže iza 13 sati,  nakon mise u 11 sati. Ta je misa očito bila prijelomna za premijera Zorana Milanovića ali i predsjednika Sabora Josipa Leku, oni će zaboraviti na narodno jedinstvo i proslavu pobjede i Oluje sa „svojim“ narodom. Tako postaje sve očitije da nije slučajno Milanović sa svojom dvorskom svitom inzistirao na vojnom mimohodu u Zagrebu kako bi razvodnio općenarodno veselje u Kninu, koje će trajati do kasno u noć. Tako će se, prema protokolu, SDP-ov dio državnog vodstva Milanović-Leko s svojom pratnjom izgubiti nakon dijela protokola koji nešto prije 11 sati završava na Kninskoj tvrđavi i tu će jedino biti s Predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović. U Vladi su za televiziju N1 rekli da su se vijenci oduvijek polagali ujutro i da nema smisla prvo slaviti, pa polagati vijence kasnije. Isto tako objasnili su toj televiziji da je ranije bilo dogovoreno da govora u Kninu neće biti, a daljnje komentare ne žele dati dok se službeno ne objavi protokol. No, kako direktno.hr saznaje, nikad nije bilo dogovoreno da neće biti govora, jer je uvijek bilo i bit će govora. Govorit će Predsjednica Grabar Kitarović, gradonačelnica Knina Josipa Rimac, a prisustvovat će Majke Srebrenice i Dragan Čović predsjedavajući u BiH. Govorit će i predstavnik branitelja, čovjek kojeg će odabrati braniteljske udruge. I većina će slaviti Dan pobjede do dugo u noć zajedno s narodom.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.