KNIN: Oskrnavljen Nacionalni spomenik "Hrvatske pobjede Oluja 95

15.09.2013. 19:11:10

Knin-Oskrnavljen Nacionalni "Spomenik Hrvatske pobjede Oluja 95". u Kninu

U nedjelju tijekom poslijepodnevnih sati za sada nepoznati vandal ili više njih u Kninu su na centralnom gradskom trgu dr. Ante Starčevića oštetili dio podnožja Nacionalnog spomenika Hrvatske pobjede Oluja 95.Oštećenja su policiji prijavli građani Knina,te je upravo u tijeku očevid kao i kriminalistička obrada i istraga u svrhu prolanaska počinitelja.

Također je građanin kontaktirao i uredništvo Braniteljskog portala koje je odmah izišlo na mjesto događaja i zabilježilo ovaj sramotan i vandalski čin.

Oštećenja podno viktorije su vidljiva na dijelu spomenika kod centralne spomen ploče koju su očigledno je vandali na silu trebali iščupati u svrhu čega su potrgali metalne rešetke.

Kada im to nije uspjelo rešetke su pobacali oko spomenika,te su ujedno vjerojatno s jednom od željeznih rešetki lupali po čeličnoj ploči na kojoj se nalazi i Hrvatski grb kao i grb Grada Knina i napravili oštećenja na nazivu Hrvatska i slovu "U" s kojim počinje slogan  riječi na navedenoj čeličnoj ploči.

Braniteljski portal kontaktirao je i predsjednika koordinacije braniteljskih udruga Grada Knina koji je užasnut ovim vandalskim činom odmah osudio isti i za sutra najavio sastanak koordinacije braniteljskih udruga proizišlih iz Domovinskog rata Grada Knina.

Braniteljski portal i Udruga hrvatskih branitelja Tvrđava Knin osuđuju ovaj vandalizam i pozivamo mjerodavne institucije da se motivi kao i  počinitelji pronađu i primjereno sankcioniraju.

Također smatramo važnim za napomenuti da ovo nije prvi put da se upravo ovaj Nacionalni simbol Hrvatske pobjede u Domovinskom ratu, nalazi na meti vandala.

B.P./M

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.