KNINDŽA MEĐU NAMA: Desna ruka kapetana Dragana pod tajnim imenom i danas živi u Hrvatskoj!

29.07.2014. 20:04:12

Kriminalac i zločinac Dačo nakon godina zatvora odlučio se za bijeg i donio nevjerojatnu odluku – njegovo novo utočište bila je upravo Hrvatska po kojoj je sa skupinom Hermani i Knindžama činio zločine! Karajčić, gonjen od kriminalnih skupina iz Republike Srpske, zaključio je da mu je u Hrvatskoj najsigurnije pa je odlučio u potpunosti svjedočiti o krivnji kapetana Dragana, a zauzvrat zatražiti državljanstvo!

Suđenje kapetanu Draganu za počinjene ratne zločine na hrvatskom tlu tijekom Domovinskoga rata već se odavno pretvorilo u sapunicu čiji bi kraj, zahvaljujući australskoj politici i njegovim odvjetnicima, za ovog zločinca mogao završiti sretno.

Ovaj zapovjednik srpske paravojne postrojbe već godinama vuče za nos australsko pravosuđe žaleći se na sve i svašta pa ih je tako prema posljednjim informacijama do sada koštao oko dva milijuna dolara, uključujući i 500 000 dolara koje je savezna policija potrošila na njegovo pronalaženje kada je 2010. na dva tjedna netragom nestao.

Kapetan Dragan, punim imenom Dragan Vasiljković koji se u Australiji predstavlja kao Daniel Snedden, već godinama uspješno osporava hrvatske zahtjeve za izručenjem pod izgovorom da je nevin i da protiv njega nema valjanih dokaza. Ipak, dokazi postoje, kao i krunski svjedok koji mu je bio pomoćnik, a koji i danas pod tajnim imenom živi u Hrvatskoj. Tajno ime koje mu je nadjenuo DORH nećemo otkriti, ali pravo hoćemo. To je Davor Karajčić – Dačo, zapovjednik skupine Hermani koja je djelovala kao samostalni vod u sklopu 26. pješadijske brigade Kostajnica, 39. korpus tzv. Vojske Republike Srpske.

Dio pripadnika ove zloglasne skupine završio je tečaj u centru za obuku kapetana Dragana. Skupina vođena Dačom haračila je, osim na ratištima Banovine, i na ratištu zapadne Slavonije (okolina Pakraca), Like, sjeverne Dalmacije i zapadne Bosne. Pojedini pripadnici ove skupine bavili su se švercom s pripadnicima muslimanskih postrojbi iz Zapadne Bosne.

Ništa bolji nije bio Davor Karajčić – Dačo koji je tijekom Domovinskoga rata bio pripadnik rezervne policije MUP-a RSK i bliski suradnik kapetana Dragana iz centra za obuku Bruška kod Benkovca. Dačo je vrlo srčano sudjelovao i u ratu u Bosni te na Kosovu s tzv. Crvenim Beretkama, a nakon rata našao utočište u BiH u kojoj se sasvim uspješno bavio kriminalom. Pravosuđe BiH ipak mu je stalo na žulj i dosudilo mu višegodišnju zatvorsku kaznu zbog šverca oružja i droge u Hrvatsku. Kriminalac Dačo nakon godina zatvora odlučio se za bijeg i donio nevjerojatnu odluku – njegovo novo utočište bila je upravo Hrvatska po kojoj je sa skupinom Hermani i Knindžama činio zločine! Karajčić, gonjen od kriminalnih skupina iz Republike Srpske, zaključio je da mu je u Hrvatskoj najsigurnije, pa je odlučio u potpunosti svjedočiti o krivnji kapetana Dragana, a zauzvrat zatražiti državljanstvo. Tako je Dačo hrvatskoj policiji dao vrlo detaljan iskaz kojim je utvrđeno kako kapetan Dragan na području Banovine nije bio nikome odgovoran. Karajčić je ustvrdio kako je kapetan Dragan bio nadređen svim zapovjednicima bataljona na Banovini, pa tako i onima koji su počinili ratne zločine u Dvoru, Strugi i nizu sela hrvatskog Pounja. Ovaj bivši zapovjednik ozloglašenih Hermana i pomoćnik kapetana Dragana nije bio pretjerano zahvalan na "hrvatskoj dobrodošlici" pa je ubrzo nastavio "kriminalnu karijeru". Kod Žažine je ulovljen s 3,7 kilograma marihuane koju je namijenio zagrebačkom narko-tržištu. Osuđen je na 3,5 godine zatvora koje je odslužio u Remetincu i Lepoglavi.

Davor Karajčić – Dačo danas je svjedok pokajnik za ubojstvo hrvatskoga civila Stjepana Sučića kojega su ubili njegovi suborci u šumi kod sela Greda Sunjska. On je, osobno, svoje suborce dovezao do mjesta ubojstva. I dok kapetan Dragan na sve načine spori svoju krivnju, živi svjedok Dačo bez problema živi u mjestu Čukur kod Hrvatske Kostajnice.

  • Autor: S.Vučković
  • Photo: Screenshoot youtube
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.